14:16 08.02.2016

У партії "Наш край" називають причиною скасування виборів до райрад Києва високі комунальні тарифи

2 хв читати
У партії "Наш край" називають причиною скасування виборів до райрад Києва високі комунальні тарифи

Партія "Наш край" заявляє про необхідність виборів до районних рад столиці, а їх скасування в судовому порядку називає страхом влади програти вибори через високі комунальні тарифи.

Як зазначено в офіційній заяві партії, поширеній її прес-службою, скасування виборів до райрад є спробою влади перечекати опалювальний сезон. "Жителі столиці шоковані цифрами в комунальних "платіжках". Очевидно, що за це люди не оберуть до райрад представників правлячих партій. Це свідчить про одне: перед страхом програти влада готова відмовитися від ідеї децентралізації", - йдеться в заяві.

"Наш край" заявляє про необхідність виборів до райрад столиці, мотивуючи це, зокрема, тим, що населення лише одного району Києва більше за населення деяких обласних центрів країни, де діють і обласна, і міська ради, тому вибори до райрад столиці є логічним процесом у рамках децентралізації.

У партії нагадують, що Центральна виборча комісія у вівторок мала завершити формування тервибочкомів у процесі виборів депутатів районних рад у Києві, але 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив ЦВК підготовку до виборів.

У "Нашому краї" також посилаються на соцопитування аналітичної групи Sociostream AG, згідно з яким "78% киян назвали нинішні тарифи за комунальні послуги принизливими, 52% висловили готовність взяти участь у виборах депутатів районних рад Києва, а 55% жителів столиці хочуть бачити депутатами досвідчених управлінців та господарників".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА