15:50 08.02.2016

Лідери фракцій коаліції, Гройсман і Яценюк обговорять ситуацію з урядом

2 хв читати
Лідери фракцій коаліції, Гройсман і Яценюк обговорять ситуацію з урядом

Основною темою наради голів фракцій парламентської коаліції зі спікером Верховної Ради Володимиром Гройсманом і прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком буде урядова криза і пошуки шляхів виходу з нього, заявляє заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Зараз почнеться засідання лідерів фракцій. Ситуація стара – що далі робити з урядом. Фактично уряд почав дуже активно поводитися, коли зрозумів, що справа йде до відставки. На жаль, такої активності не було під час ухвалення бюджету", - заявив С. Соболєв журналістам у понеділок у Києві.

Він зазначив, що хотів би почути стратегію уряду на 2016-2017рр.

С. Соболєв нагадав, що фракція "Батьківщина" не має наміру висувати кандидатури у разі, якщо уряд очолюватиме А. Яценюк. Відповідаючи на запитання, чи фракція відкликатиме свого міністра – міністра молоді і спорту України Ігоря Жданова, С. Соболєв заявив, що це був не кандидат "Батьківщини", а кандидат прем'єр-міністра А. Яценюка, і фракція "Батьківщина" пішла назустріч прем'єр-міністру, підтримавши цю кандидатуру.

Водночас, заступник голови фракції зазначив, що "Батьківщина" не має наміру виходити з коаліції. "Ми вийдемо з коаліції останніми", - сказав він.

У свою чергу, лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк наголосив, що позиція фракції не змінилася і в "Самопомочі" вважають, що потрібен новий уряд на чолі з новим прем'єр-міністром.

"Ми утвердилися в своїх переживаннях і вимогах. Усі ці заяви, які звучать з боку керівника уряду – просто смішні (недільний ефір "10 хвилин із народом")", - сказав О. Березюк.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у зустрічі не бере участь лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко. Замість нього на засіданні від "Блоку Порошенка" присутній заступник голови фракції Анатолій Матвієнко.

А. Яценюк бере участь у зустрічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА