17:25 09.02.2016

В Україні розробляють Стратегію публічної дипломатії кримських татар

2 хв читати
В Україні розробляють Стратегію публічної дипломатії кримських татар

Радник міністра інформаційної політики України з питань інформаційної політики з питань Криму Еміне Джеппар повідомила, що експертна група, яка працює над Стратегією публічної дипломатії кримських татар, зібрала чотири фокус-групи з метою обговорення цілей, завдань і плану дій стратегії.

"Ми окремо зібрали дипломатів іноземних держав в Україні, журналістів, кримськотатарських активістів та експертів, які працюють у кримському напрямі. Усі їхні зауваження та рекомендації стануть частиною стратегії, яку плануємо презентувати навесні цього року", - сказала Е.Джеппар на брифінгу в Києві у вівторок і зазначила, що засідання фокус-груп із розроблення стратегії відбувалися 5-6 лютого.

Радник міністра також зазначила, що документ буде рекомендовано меджлісу кримськотатарського народу та організаціям, які працюють із Кримом.

"Документ, над яким ми працюємо, по суті, є комунікаційною стратегією щодо позиціонування кримських татар у світі та захисту їхніх прав. У рамках роботи фокус-груп було виявлено, що кримські татари не хочуть, щоб світ сприймав їх як народ, який постійно страждає. Тут важливий акцент у тому, що попри трагічну історію народ продовжує боротьбу за свої права, причому виключно ненасильницькими засобами, понад півстоліття. Вища цінність для народу - освіта. Майже кожен молодий кримський татарин знає щонайменше три мови - рідну, державну і російську. Кримські татари - патріоти. А це все про європейськість, нам є чим ділитися зі світом", - наголосила Е.Джеппар.

Віце-президент постійного Форуму ООН з питань корінних народів Олівер Лооде, який також є членом експертної групи з розроблення стратегії, повідомив про низький рівень обізнаності міжнародного співтовариства про кримських татар.

"Після анексії Криму є великий інформаційний запит на те, хто такі кримські татари та яке сучасне становище корінного народу під окупацією, і на експертному рівні, і серед громадськості. Стратегія, окрім іншого, матиме план дій, визначатиме шляхи просування теми Криму на міжнародних майданчиках", - розповів О.Лооде.

Стратегія публічної дипломатії кримських татар реалізується у рамках проекту "Захист прав кримськотатарського народу засобами публічної дипломатії" і підтримана Естонським інститутом прав людини.

Проект стартував у вересні 2015 року і триватиме до вересня 2017 року. Його мета - підняти рівень обізнаності міжнародного співтовариства щодо історії, культури, сучасного становища кримських татар у Криму. У його рамках, окрім розробки Стратегії публічної дипломатії кримських татар, буде створено інформаційно-просвітницькі відеоролики та мобільну фотовиставку, які планується представити у рамках роботи ООН, Європарламенту та інших організацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА