17:37 09.02.2016

"Безвізові" законопроекти парламент має розглянути в першу чергу, навіть перед звітом уряду - І.Геращенко

2 хв читати
"Безвізові" законопроекти парламент має розглянути в першу чергу, навіть перед звітом уряду - І.Геращенко

Законопроекти, необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським союзом, мають бути розглянуті Верховною Радою наступного тижня в першу чергу, вважає глава комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко.

"Незважаючи на наші зобов'язання ухвалити ці законопроекти в першому кварталі 2016 року, наш комітет наполягатиме на тому, щоб законопроекти, необхідні для отримання Україною безвізового режиму, ухвалювалися вже на наступному сесійному тижні, який почнеться 16 лютого", - сказав вона на круглому столі у вівторок у Києві.

І.Геращенко зазначила, що комітет з євроінтеграції на погоджувальній раді пропонуватиме, щоб ці законопроекти, які вже є в парламенті, які зареєстровані або будуть подані як першочергові, були розглянуті вже 16 лютого. Причому, на її думку, їх необхідно розглянути найпершими, а вже потім заслухувати дискусії стосовно звіту Кабінету Міністрів.

Депутат наголосила на важливості того, щоб законопроекти були перевірені на відповідність європейським стандартам, оскільки, за її словами, досить поширена практика, коли уряд "починає блефувати, кажучи, що законопроекти, які він вносить, відповідають європейським стандартам".

І.Геращенко також нагадала про те, що 6 квітня в Нідерландах відбудеться консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. "Очевидно, що це впливає на час дискусії в передачі питання до Ради ЄС щодо отримання Україною безвізового режиму", - зазначила вона.

Депутат наголосила, що Нідерланди нині головують у ЄС, і, на її думку, вони робитимуть усе для того, щоб питання про безвізовий режим з Україною було винесено на розгляд Ради ЄС вже після проведення референдуму. І.Геращенко переконана, що з нідерландською стороною необхідно вести діалог стосовно всієї цієї проблематики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА