14:30 11.02.2016

Порошенко: Ми з Лагард обговорили кроки, які потрібно зробити найближчим часом, зокрема ухвалити закони "безвізового пакета" і про приватизацію

3 хв читати
Порошенко: Ми з Лагард обговорили кроки, які потрібно зробити найближчим часом, зокрема ухвалити закони "безвізового пакета" і про приватизацію

Президент України Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку повідомив, що в середу ввечері мав телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, під час якої були обговорені подальші кроки співпраці.

"Я хочу сказати нашим ворогам і опонентам - ті, хто сподівався, що програма фінансування і програма нашої співпраці з МВФ призупинена - не дочекаєтеся. Навпаки - ми обговорили те, що треба прийняти найближчим часом", - цитує П.Порошенка прес-служба глави держави в четвер.

За словами президента, серед кроків, які необхідно здійснити Україні найближчим часом, - ухвалення низки законопроектів так званого безвізового пакета і виконання положень Меморандуму співробітництва з МВФ.

"Раджу, щоб уряд і Верховна Рада сконцентрувалися на прискоренні впровадження ефективного корпоративного управління найбільших підприємств України, продовжили реалізацію і імплементацію програми корпоративного управління НАК "Нафтогаз". Першого ж пленарного тиждня прохання, щоб ми сконцентрувалися і проголосували законодавство про приватизацію, і закони про безвізовий режим", - наголосив глава держави.

Він висловив сподівання, що до кінця поточного тижня отримає всі законопроекти від уряду і зазначив, що парламент має розглянути їх як невідкладні.

За словами П.Порошенка, це будуть зміни до закону про призначення антикорупційного прокурора, що повністю узгоджені з МВФ і опрацьовані урядом, питання роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, питання спецконфіската.

Глава держави також закликав народних обранців не лише на словах декларувати підтримку проєвропейського спрямування країни, а й підтримувати його діями.

К.Лагард заявила, що МВФ складно продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією.

"Я занепокоєна тим повільним прогресом, який демонструє Україна в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зменшенні впливу корисливих інтересів на політику. За відсутності помітних зусиль надати новий поштовх реформам в управлінні державою і боротьбі з корупцією складно уявити, що підтримувана МВФ програма триватиме і буде успішною", - зазначалося в заяві глави МВФ.

"Україна ризикує повернутися до практики невдалих економічних кроків, яких і так вистачало в її нещодавній історії. Життєво важливо, щоб зараз дії лідерів України повернули країну на обнадійливий шлях реформ", - додала К. Лагард.

Того ж дня ввечері в прес-службі глави Української держави повідомили, що під час телефонної розмови П.Порошенко і К.Лагард домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ, які нададуть нового імпульсу відносинам з Міжнародним валютним фондом.

Пізніше на сайті МВФ був оприлюднений прес-реліз за результатами переговорів П.Порошенка і К.Лагард, в якому директор-розпорядник фонду назвала розмову з президентом України конструктивною.

"Президент запевнив мене у своїй незмінній прихильності реформам, зокрема вдосконаленню управління та боротьби з корупцією. Ми домовилися щодо принципу дорожньої карти дій і пріоритетних заходів для забезпечення оперативного прогресу в рамках програми, що допоможе утримати Україну на шляху до надійного і стійкого зростання" , - йдеться в заяві Лагард.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА