12:14 12.02.2016

Київ вимагає від РФ звільнити 13 кримських татар

2 хв читати
Київ вимагає від РФ звільнити 13 кримських татар

Міністерство закордонних справ України зажадало від Російської Федерації негайно звільнити безпідставно затриманих 13 кримських татар - громадян України.

"Міністерство закордонних справ України глибоко занепокоєне кричущою протиправною діяльністю російських окупаційних сил в Автономній Республіці Крим проти кримських татар, наслідком якої є масові незаконні обшуки та безпідставні затримання 11 і 12 лютого 2016 року 13 громадян України - представників кримськотатарського народу", - зазначено в заяві МЗС України, поширеній прес-службою українського зовнішньополітичного відомства в п'ятницю.

У МЗС України зазначили, що порушуючи права і свободи людей, "які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України стали заручниками російського окупаційного режиму на своїй рідній землі, Кремль в 21-му столітті повторює жахливі радянські репресії 30-х років ХХ століття, а також геноцид кримських татар 1944 року".

"Особливо обурює, що Кремль намагається приховати політику знищення кримськотатарського народу за ширмою уявної боротьби з тероризмом. Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити політичні репресії проти громадян України і звільнити незаконно утримуваних Еміра Усейна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Ельдара Селямієва і Мусліма Алієва", - зазначено в заяві.

Також МЗС України звернувся до світової демократичної громадськості із закликом посилити спільний тиск на РФ, "адже те, що сьогодні відбувається в окупованому Криму, є не лише грубим порушенням міжнародного права, але і зухвалим нехтуванням всіх загальнолюдських цінностей".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА