10:00 13.02.2016

Кравчук вважає, що Порошенко має заявити про підтримку уряду для стабілізації ситуації

2 хв читати
Кравчук вважає, що Порошенко має заявити про підтримку уряду для стабілізації ситуації

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що президент Петро Порошенко має заявити про підтримку уряду, щоб стабілізувати ситуацію і захистити державу.

"Я думаю, що для президента сьогодні найважливіше завдання – відкинути ту філософію, що потрібно відправити уряд у відставку, щоб зміцнити ситуацію в Україні. Потрібно, щоб президент встав і сказав, що він незадоволений цим урядом, але не бачить сьогодні іншого шляху, крім підтримки уряду в його роботі. Тоді це буде президент, який став на захист ситуації й на захист української держави. Іншого шляху немає", - сказав він в ефірі політичного ток-шоу "Шустер Live" у п'ятницю ввечері.

На його думку, це єдиний шлях, тому що Україна перебуває в дуже важкому становищі, а уряд почав працювати і проводити якісь дії. "Але я не кажу, що вже все добре", - наголосив Л.Кравчук.

Перший президент зазначив, що в разі висловлення Верховною Радою недовіри Кабінету Міністрів буде нелегко сформувати новий уряд, і немає готовності формувати технічний уряд. "Чи можемо ми створити, за нинішньої Конституції і законів технічний уряд, коли він на основі парламентсько-президентської держави формується на базі коаліції?" - пояснив він.

При цьому Л.Кравчук вважає, що в проблеми з функціонуванням коаліції в парламенті є вина і президента, і прем'єр-міністра. "Ніхто не працював з коаліцією. Як тільки починали шукати голоси, то шукали часто за межами коаліції", - сказав він.

Водночас Л.Кравчук зазначив, що фракції коаліції вважають своїм головним завданням не участь у ній, а перебування в коаліції і відстоювання своїх фракційних інтересів.

У свою чергу засновник ініціативи "Професійний уряд" і проекту за дерегуляцію української економіки "Easy Business" Даниїл Пасько зазначив, що на зустрічі експертів з реформ із президентом П.Порошенком 10 лютого глава держави сказав, що повністю підтримує професійний технократичний уряд. При цьому, за словами Д.Паська, президент зазначив, що питання формування Кабміну належить до компетенції парламенту і коаліції.

Також експерт стверджує, що президент однозначно виступив проти перезавантаження парламенту і дострокових виборів Верховної Ради.

Крім того, Д.Пасько вважає, що на цій зустрічі президент не пропонував конкретних рішень. "Більше того, деякі речі, які він говорив, суперечили одне одному. Це свідчить про те, що у президента немає готового рішення, він не бачить реального виходу з кризи на сьогодні, і він шукає це рішення", - вважає експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА