12:24 16.02.2016

ВР прийняла за основу законопроект №4055 на виконання рекомендацій МВФ

2 хв читати
ВР прийняла за основу законопроект №4055 на виконання рекомендацій МВФ

Верховна Рада ухвалила в першому читанні закон про прозорість в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду.

За законопроект №4055 про внесення змін до закону України про прокуратуру, щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонд на засіданні парламенту у вівторок у першому читанні проголосувало 236 народних депутатів.

Закон удосконалить правові засади організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, забезпечення прозорості діяльності конкурсної комісії з призначення на адміністративні посади і посади прокурорів у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Згідно із законом, членами конкурсної комісії, які відповідатимуть за організацію проведення конкурсу з призначення на адміністративні посади Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, мають бути особи з "бездоганною діловою репутацією, високими професійними і моральними рисами, громадським авторитетом, а також значним досвідом діяльності у сфері запобігання або протидії корупції".

Згідно із запропонованими змінами, генеральний прокурор України матиме повноваження на призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, першого заступника і заступника її керівника. Керівник антикорупційної прокуратури призначатиме осіб на інші адміністративні посади, в прокуратурі, при цьому конкурсна комісія подаватиме лише по одній кандидатурі на кожну з посад. Керівникові Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі також надається право приймати на роботу і звільняти співробітників, які не є прокурорами.

За словами голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, парламент розгляне цей законопроект у четвер у другому читанні після внесення поправок.

Як повідомлялося, глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський висловив стурбованість змінами, які Верховній Раді пропонують внести до закону "Про прокуратуру". За його словами, зміни загрожують незалежності прокуратури шляхом "надання зайвої дискреційної влади генеральному прокуророві".

За його словами, відповідно до зобов'язань України, важливо не затягувати з уведенням в 2016 році ефективної системи декларування доходів, і наголосив на важливості початку роботи Нацагентства з питань запобігання корупції.

При цьому він зазначив, що проекти законів про виявлення, пошук і керування активами, отриманими від корупційних та інших дій (№4056), і про арешт майна та його конфіскацію (№4054) відповідають стандартам ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА