12:40 16.02.2016

Депутат Деркач пропонує створити слідчу комісію щодо зловживань Кабміну, Мінфіну та Нацбанку

2 хв читати
Депутат Деркач пропонує створити слідчу комісію щодо зловживань Кабміну, Мінфіну та Нацбанку

Народний депутат України Андрій Деркач (позафракційний) пропонує не лише заслухати звіт уряду про виконану роботу, але і провести розслідування зловживань владою з боку Кабінету Міністрів, Мінфіну і Нацбанку.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок він нагадав, що "у лідерів парламентських фракцій Верховної Ради є проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії ВР з цих питань і необхідно лише його проголосувати".

Згідно з проектом, спровоковане Кабінетом Міністрів спотворення процедури ухвалення бюджету призвело до порушення встановленого Конституцією порядку здійснення державної влади, недофінансування потреб науки, освіти і медицини, необґрунтованим бюджетнимпреференціям окремим міністерствам і відомствам.

У документі також звертається увага на те, що “у відповідності з умовами реструктуризації держборгу України, які Міністерство фінансів подає як "перемогу", "наша країна має реально заплатити понад 200 мільярдів доларів за відстрочку виплат трьох мільярдів!".

"Якщо Україна хоче заощадити на відсотках за держборгом, як розраховує міністр фінансів Яресько, тобто планувати зростання ВВП не більше чотирьох відсотків на рік, то реальний внутрішній валовий продукт України до 2040 року буде не більше 225 млрд доларів – приблизно 5 тисяч на людину, що відповідає рівню Албанії чи Монголії", – стверджує ініціатор постанови про створення ТСК.

Згідно з проектом постанови, парламентська ТСК має розслідувати "непрофесійні дії, відверто корупційні схеми, що використовують у своїй діяльності Національний банк України". "У результаті закриття великої кількості банків НБУ спровокував втрату грошових коштів юридичних осіб, які стали банкрутами і не змогли виплатити кредити, що завдало нищівного удару по економіці України", - наголошується в документі.

"Найбільш активним посередником на біржовому та позабіржовому ринках ОВДП є компанія "Інвестиційний капітал україна (ICU), співвласником якої була нинішній керівник НБУ Гонтарева, банк "Авангард" (належить ICU Холдинг ЛТД.), а також державні "Укргазбанк" і "Ощадбанк".

"Саме компанії-посередники, наближені до Гонтаревої, формували надприбутки, які в подальшому виводилися в готівку для оплати комерційних послуг" як інших учасників ринку, так і держслужбовців, які задіяні в таких операціях. За іншою схемою, НБУ викуповує ОВДП у учасників ринку за ціною, набагато вищою середньоринкової. Такі операції призводять до недоодержання прибутку НБУ, або у разі їх продажу вже за ринковими цінами, до прямих збитків регулятора", - стверджується в проекті постанови.

А. Деркач вважає, що ТСК має очолити або представник "Батьківщини" або "Свободи", або Радикальної партії Олега Ляшка, або "Опозиційного блоку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА