18:46 18.02.2016

ВР ухвалила останній "безвізовий" закон - про удосконалення діяльності Нацагентства з розшуку та управлінню активами

2 хв читати
ВР ухвалила останній "безвізовий" закон - про удосконалення діяльності Нацагентства з розшуку та управлінню активами

Верховна Рада ухвалила закон з "безвізового пакета" про удосконалення засад діяльності Національного агентства України з виявлення, розшуку та управлінню активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

За закон №4056 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання рекомендацій, які містяться у шостій доповіді Європейської Комісії про стан виконання Україною плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України стосовно удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, на засіданні в четвер у другому читанні та в цілому проголосував 261 депутат.

Згідно із законом внесено зміни до закону про Нацагентство з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, які уповноважують Нацагентство не лише на збереження активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, а й на володіння, користування та розпорядження такими активами, зокрема правом реалізації, технологічної переробки чи передачі в управління активів, конфіскованих у кримінальному провадженні.

Законом також передбачається на законодавчому рівні закріпити розміри посадових окладів працівників Нацагентства, що стане додатковою гарантією їх незалежності, а також усунути внутрішні технічні неузгодженості між положеннями цього закону.

Народні депутати проголосували закон з урахуванням поправки, в якій, як зазначив міністр юстиції України Павло Петренко, йдеться про відкритість Єдиного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, "до нього матимуть доступ громадяни України". П.Петренко зазначив, що відкритою буде інформація, яка не розкриває таємниці слідства.

Перед голосуванням спікер парламенту Володимир Гройсман зазначив, що це - останній проект закону, ухвалення якого є умовою надання Україні безвізового режиму Європейським Союзом.

Після ухвалення В.Гройсман у своєму акаунті у Twitter написав: "Як я і обіцяв у понеділок, Верховна Рада розглянула та ухвалила всі законопроекти з "безвізового" пакета".

У свою чергу президент України Петро Порошенко подякував народним депутатам за ухвалення "безвізового пакета законів". "Вдячний депутатам за плідний пленарний вечір і ухвалення "безвізових законів", - написав президент на своїй сторінці у Twitter у четвер.

Раніше в четвер Верховна Рада ухвалила закон із "безвізового пакета" щодо спецконфіскацій, а також проголосувала за закон про прозорість в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду (МВФ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА