19:25 18.02.2016

Березюк із трибуни ВР заявив про вихід фракції "Самопоміч" із коаліції

2 хв читати
Березюк із трибуни ВР заявив про вихід фракції "Самопоміч" із коаліції

Лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк заявив у четвер із трибуни парламенту про вихід своєї фракції з коаліції "Європейська Україна".

"Фракція політичної партії "Об'єднання "Самопоміч"... заявляє про припинення своєї участі в правлячій коаліції в парламенті. Більше цього: фракція заявляє про відкликання підписів народних депутатів, членів фракції "Самопоміч" під угодою про коаліцію в парламенті цього скликання", - заявив він.

Лідер фракції надав головуючому на вечірньому засіданні в четвер віце-спікеру Андрію Парубію "підписи під цією заявою" і попросив передати документ в апарат Верховної Ради.

Як повідомлялося, 18 лютого фракція "Самопоміч" заявила про вихід із парламентської коаліції.

Днем раніше, 17 лютого, лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко повідомила, що очолювана нею фракція ухвалила рішення покинути парламентську коаліцію.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у четвер оголосив про вихід фракції "Батьківщина" з парламентської коаліції, проте про вихід "Самопомочі" не оголошував.

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив у четвер, що на сьогодні "немає жодного закону, який би регламентував процедуру виходу та входження до коаліції".

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, без фракції "Батьківщини" у фракціях парламентської коаліції "Європейська Україна" залишиться 243 депутати за мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

Після виходу з коаліції фракції "Самопомочі", до складу якої входять 26 людей, коаліція "Європейська Україна" втрачає більшість у парламенті (у ній залишається 217 депутатів) і, відповідно, припиняє своє існування.

Рішення про створення у Верховній Раді України VIII скликання парламентської коаліції було ухвалено 27 листопада 2014 року. До парламентської більшості увійшли фракції "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка та "Батьківщини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА