19:31 18.02.2016

У парламенті немає кандидатури на посаду міністра охорони здоров'я - Богомолець

2 хв читати

Серед народних депутатів Верховної Ради немає кандидатури на посаду міністра охорони здоров'я, що відповідає всім необхідним на сьогодні вимогам, вважає голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець.

"Я вважаю, що кандидатуру міністра має бути підібрано правильно. Кандидатуру незалежного, самостійного міністра, який не попадатиме під вплив. Усередині Верховної Ради я такої кандидатури не бачу", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У форматі діючого Кабміну я не розглядаю своєї кандидатури на цю посаду, і мені ні на кого буде залишити комітет з охорони здоров'я. Тут ситуація також дуже розбалансована - засідання комітету може бути зірвано. Я кандидатури на посаду міністра усередині парламенту не бачу, це моя особиста позиція", - сказала вона, коментуючи можливе призначення на посаду міністра депутата від блоку "БПП" Олексія Гончаренка.

При цьому О.Богомолець зазначила, що "доки немає якоїсь конкретної кандидатури на посаду міністра, говорити про негайну відставку нинішнього не дуже правильно".

"Необхідно постаратися змусити МОЗ працювати максимально ефективно. Зрозуміло, що хоч би хто прийшов, зараз вдячності не буде. При всьому тому, що я дуже критикую МОЗ, я розумію, що вони дуже важко працюють. Інше питання, що вони сприймають нас не як партнерів, а як противників, вони не розуміють, що депутати спілкуються з людьми, а МОЗ - із чиновниками, але чиновники ніколи правди не скажуть", - зазначила О.Богомолець.

Як повідомлялося, в понеділок Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я визнав роботу Міністерства охорони здоров'я за 2015 рік незадовільною. За таке рішення на засіданні комітету 16 лютого, на якому було заслухано звіт міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі, окрім О.Богомолець, проголосували Ігор Шурма, Тетяна Бахтеєва та Олег Мусій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА