20:02 18.02.2016

Нардепи не проголосували за скасування закону про електронне декларування

2 хв читати

Верховна Рада України не змогла скасувати ухвалений раніше закон (№3755) про скасування відтермінування введення електронного декларування державними службовими особами.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", народні депутати не дали мінімально необхідних 226 голосів за відповідні проекти постанов про скасування рішення Верховної Ради прийняти за основу і в цілому проект закону про внесення змін до закону про запобігання корупції щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій державних службовців.

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що до закону, яким скасували норму про відстрочення введення електронного декларування, буде внесено зміни.

Як повідомлялося, Верховна Рада у вівторок підтримала в другому читанні та в цілому законопроект №3755 про внесення змін до закону України про протидію корупції щодо роботи електронної системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Закон був ухвалений із поправками ініціатора документа В.Денисенка, які він вніс із голосу.

Згідно з однією з поправок, подання недостовірної інформації під час декларування каратиметься позбавленням волі терміном до двох років із забороною обіймати відповідні посади терміном до трьох років, але це положення набуває чинності з 1 січня 2017 року. Згідно з іншою поправкою, до декларації необхідно вносити відомості про цінне майно у разі, якщо його вартість перевищує 150 мінімальних заробітних плат (у нині чинному законодавстві - 50). Також, згідно зі змінами, не підлягають декларуванню готівкові грошові кошти, кошти, що перебувають на банківських рахунках і позичені третіми особами, внески в кредитні спілки та інші небанківські фінустанови, а також активи в дорогоцінних банківських металах сукупною вартістю до 150 мінімальних зарплат.

Того самого дня народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко закликав голову представництва ЄС в Україні Я. зараховувати ухвалення Верховною Радою України на засіданні у вівторок законопроекту №3755 про електронну систему подання та оприлюднення декларацій чиновників як виконання Україною умов із введення безвізового режиму з країнами ЄС.

Я.Томбінський розкритикував законопроект як такий, що "не відповідає антикорупційним зобов'язанням, що їх взяло на себе керівництво України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА