12:04 20.02.2016

Порошенко вніс до ВР подання на звільнення з посади генпрокурора Шокіна

2 хв читати
Порошенко вніс до ВР подання на звільнення з посади генпрокурора Шокіна

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду подання на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Петро Порошенко вніс пропозицію про надання згоди Верховної Ради України про звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України... відповідно до пункту 25 частини першої статті 85, пункту 11 частини першої статті 106 та частини першої статті 122 Конституції України", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Представляти це подання на пленарному засіданні Верховної Ради уповноважений представник президента в парламенті Степан Кубів.

Як повідомлялося, 16 лютого П.Порошенко у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив В.Шокіна подати у відставку.

Того самого дня народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм повідомив, що В.Шокін написав заяву про звільнення з посади генерального прокурора України, проте підтвердження цієї інформації від офіційних осіб на той момент не було.

Пізніше зі слів керівника Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергія Горбатюка стало відомо, що генпрокурор перебуває у відпустці.

19 лютого прес-секретар глави Української держави Святослав Цеголко повідомив, що заява В.Шокіна про звільнення з посади генпрокурора надійшла в адміністрацію президента: "Генеральний прокурор Віктор Шокін написав заяву про звільнення. Вона сьогодні надійшло до Адміністрації президента".

В.Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Водночас парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, що призводить до його відставки з посади.

Згідно з календарним планом роботи Верховної Ради, наступне пленарне засідання розпочнеться 15 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА