16:51 22.02.2016

Закон про амністію необхідно розробляти з урахуванням інтересів українського суспільства, а не бойовиків на Донбасі

2 хв читати
Закон про амністію необхідно розробляти з урахуванням інтересів українського суспільства, а не бойовиків на Донбасі

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Вадим Денисенко заявив, що закон про амністію має влаштовувати українське суспільство, а не бойовиків.

"Чи потрібен росіянам такий закон (про широку амністію - ІФ)? Звичайно ж, ні. Їм потрібна буча в українському суспільстві, яку почнуть качати представники парламентських фракцій", - написав В.Денисенко на сторінці у Facebook у понеділок.

"Нам потрібно почати дуже голосно вимагати про допуск ОБСЄ та Червоного хреста до наших полонених. Ми маємо зрозуміти, скільки насправді наших хлопців є в живих. Потрібно розпочати велику акцію по всьому світу "росіяни тримають заручників". Потрібно робити фільми і сюжети з людьми, які розкажуть про катування в підвалах. Потрібно приймати такий закон, який влаштує українське суспільство, а не бойовиків", - наголосив він.

Народний депутат також вважає, що політичну відповідальність мають розділити між собою всі головні гравці. "Моральна дилема тут справді страшна - або ми, де-факто, говоримо про те, що ми не даємо амністію всім бойовикам і передрікаємо на смерть сотні наших бійців у тюрмах Донецька, або ми даємо амністію всім і викликаємо дике роздратування суспільства. Чи наважаться наші політики першого ешелону на те, щоб консолідовано мовчати і робити те, що треба? Безумовно, ні", - зазначив депутат.

За його словами, перш ніж говорити про амністію, слід було б побачити закон, який пропонуватиме влада. "Жодна інша політсила не наважиться навіть подумати про написання такого закону", - додав В.Денисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА