15:25 23.02.2016

Глави МЗС Німеччини та Франції не обговорювали питання конституційних змін на зустрічі з лідерами фракцій ВР - Є.Соболєв

2 хв читати
Глави МЗС Німеччини та Франції не обговорювали питання конституційних змін на зустрічі з лідерами фракцій ВР - Є.Соболєв

Міністри закордонних справ Франції та Німеччини Жан-Марк Еро та Франк-Вальтер Штайнмаєр на зустрічі з керівниками фракцій Верховної Ради говорили про необхідність вирішити політичну кризу в Україні, працювати над підготовкою закону про вибори на Донбасі, але не згадували про конституційні зміни в частині децентралізації, яка містить норму щодо Донбасу.

"Вони приїхали з позицією: ми є вашими партнерами, не визнаємо окупації Криму, хочемо обстояти безпеку України в "нормандському форматі". Але у нас буде набагато більше шансів це зробити, коли в Україні буде вирішено політичну кризу, коли буде сформовано сильний, відданий реформам уряд і коли крок за кроком реалізовуватимуться обіцянки, дані президентом України під час укладення Мінських угод", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв за підсумками зустрічі.

За його словами, глави МЗС Франції та Німеччини наголосили на необхідності розв'язання політичної та урядової кризи в Україні, але не озвучували якихось прізвищ можливих кандидатів в уряд.

"Цікаво, що коли міністри закордонних справ Франції та Німеччини говорили про Мінськ, вони не згадали внесення змін до Конституції, які називаються особливостями місцевого самоврядування. Взагалі тема конституційних змін не порушувалася", - повідомив нардеп.

Водночас він додав, що без "якогось диктату", але дипломати висловилися за те, щоб відбувалася підготовка закону про вибори на окупованих територіях Донбасу. За словами Є.Соболева, проти цього на зустрічі висловилися фракції "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка, "Батьківщини" та керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА