18:48 01.03.2016

Депутати ВР та Європарламенту схвалили рекомендації щодо реформування українського парламенту - заява Гройсмана та Шульца

2 хв читати

Депутати Верховної Ради України та Європейського парламенту схвалили рекомендації доповіді оцінній місії Європарламенту, в якій міститься дорожня карта реформування та трансформації українського парламенту, заявили голова Верховної Ради України Володимир Гройсман і президент Європарламенту Мартін Шульц.

Як повідомила у вівторок прес-служба українського парламенту, В.Гройсман та М.Шульц 1 березня у Брюсселі оприлюднили спільну заяву за підсумками спільної зустрічі лідерів політичних фракцій Верховної Ради України та Європейського парламенту під головуванням спікера українського парламенту та президента Європарламенту.

"Сьогодні під час першого в історії наших відносин спільного засідання лідерів політичних фракцій обох парламентів ми схвалили рекомендації доповіді Місії з оцінки потреб на чолі з колишнім президентом ЄП Петом Коксом, в якій міститься амбітна дорожня карта реформування і трансформації українського парламенту. Ця доповідь надає конкретні пропозиції щодо поліпшення якості законотворчого процесу, ефективності і прозорості, і являє собою спільний доробок усіх депутатських фракцій і груп Верховної Ради", - йдеться в спільній заяві В.Гройсмана і М.Шульца.

"Ми також висловили нашу спільну відданість реалізації системних реформ в Україні, підкреслили нашу непохитну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України, наголосили на важливості національної єдності та політичного консенсусу всіх політичних сил в Україні у цей складний політичний період. Ми сподіваємося, що процес реформування Верховної Ради буде єднати більшість і опозицію для досягнення спільної мети підвищення довіри до парламенту в очах суспільства і перетворення його на справжню основу української демократії", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА