11:32 04.03.2016

США в 2016 році видали українцям більше неімміграційних віз, ніж будь-коли до цього

2 хв читати
США в 2016 році видали українцям більше неімміграційних віз, ніж будь-коли до цього

Посольство США в Україні видало в 2015 році громадянам України більше неімміграційних віз, ніж коли-небудь раніше, при цьому з 2014 року для ділових поїздок і туризму видаються 10-річні візи, зазначає посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

"Консульські послуги є пріоритетом для посольства США в Україні, і я дуже радий, що у 2015 році ми видали більше неімміграційних віз, ніж коли-небудь до цього. З 2014-го українцям для ділових поїздок і туризму видаються 10-річні візи, це максимум, який дозволений американським законодавством. І станом на жовтень минулого року, теж саме тепер діє і для українських моряків, бортпровідників і членів екіпажу морських торговельних суден, про що ми урочисто заявили в Одесі", - зазначив Дж.Пайєтт в інтерв'ю сайту "Сегодня", опублікованому на офіційному сайті видання в п'ятницю вранці.

При цьому на запитання, коли Україні очікувати візової лібералізації з боку США, міністр зазначив, що "є ціла низка вимог, які необхідно виконати з безвізової програми". "У сфері виконання покарань; спільне використання (баз – "Сьогодні") даних, пов'язаних з безпекою; електронні паспорти; рівень відмови у візах менше 3% (по країні – "Сьогодні"); високий рівень боротьби з тероризмом; стандарти прикордонного контролю", - зазначив посол.

"Людські зв'язки між нашими двома країнами надзвичайно важливі і ми знаємо, як українці хочуть бачити прогрес у питанні візової лібералізації... Я з нетерпінням очікую збільшення зв'язків між нашими народами, що є потужною поєднувальною ланкою в наших відносинах", - резюмував Дж.Пайєтт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА