14:41 06.03.2016

Спікер Гройсман просить Н.Савченко припинити голодування

2 хв читати
Спікер Гройсман просить Н.Савченко припинити голодування

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман просить народного депутата України Надію Савченко припинити сухе голодування.

"У ці години головне, що можемо зробити ми всі, для кого не байдужа доля Надії Савченко, - переконати її припинити голодування. Я прошу її про це і звертаюся до всіх, кого вона може почути, - переконуйте Надю", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у неділю.

В.Гройсман також висловив переконання, що "тиск всього демократичного міжнародного співтовариства нарешті проб'є стіну безсердечності тих, хто влаштував це судилище, і Надія Савченко вийде на волю".

Як повідомлялося, 3 березня в Донецькому міському суді Ростовської області (РФ) відбулося чергове судове засідання у справі Н.Савченко, під час якого планувалося надати їй право на заключне слово. Однак після виступів адвокатів суддя несподівано оголосив засідання закритим, не давши можливості обвинуваченій виступити із заключним словом. Суд переніс засідання на 9 березня, коли підсудним буде надано останнє слово, після чого колегія суддів оголосить дату вироку.

Н.Савченко під час судового процесу в четвер заявила, що з п'ятниці розпочинає сухе голодування, якщо їй не буде надано останнього слова. У п'ятницю вранці її адвокат Михайло Фейгін повідомив, що його підзахисна вже оголосила голодування і "вже добу не п'є воду і має намір продовжити голодування, доки її не повернуть на Україну".

На сторінці Н.Савченко в Facebook, яку ведуть її рідні і адвокати, були оприлюднені фотокопії тексту її останнього слова, в якому парламентарій заявляє, що не визнає своєї провини, не буде подавати апеляцію на вирок російського суду і оголосить сухе голодування після його оголошення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА