09:37 13.03.2016

Порошенко ветував закон про електронні декларації і повернув його до ВР із пропозиціями, узгодженими з ЄС

2 хв читати
Порошенко ветував закон про електронні декларації і повернув його до ВР із пропозиціями, узгодженими з ЄС

Президент України Петро Порошенко застосував право вето до ухваленого українським парламентом з низкою поправок "євроінтеграційного" закону про електронне декларування доходів, який розкритикував Європейський Союз, і направив його у Верховну Раду з пропозиціями, узгодженими з Євросоюзом.

"Я прийняв рішення, що заветую Закон, який сьогодні надійшов з парламенту і подаю законопроект від імені Президента, який визначаю як невідкладний і прошу парламент розглянути його у вівторок", - повідомив Петро Порошенко під час зустрічі з представниками громадських організацій щодо обговорення запровадження системи електронного декларування, повідомляє прес-служба глави держави в суботу ввечері.

Він зазначив, що пропозиції, розроблені Адміністрацією президента і громадянським суспільством, підтримав Євросоюз.

"Відповідний лист з висновками за підписами двох єврокомісарів - Комісара з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнеса Хана та Комісара з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріса Аврамопулоса Глава держави отримав сьогодні ввечері", - інформують у прес-службі президента.

П.Порошенко також повідомив, що серед основних змін, які пропонуються, зобов'язання всіх високопосадовців подати електронні декларації в 2016 році. Так само у цьому році запроваджується кримінальна відповідальність за значні порушення у декларуванні. Петро Порошенко наголосив, що цей документ допоможе Україні продовжити боротьбу з корупцією.

"Це плід нашої спільної роботи, спільної відповідальності з громадянським суспільством. Ми маємо всі шанси для того, щоб цього року українці їхали до ЄС без віз", - звернувся Петро Порошенко до громадських активістів.

Президент повідомив, що 17 березня відвідає Брюссель з питання завершення оформлення безвізового режиму для громадян України з країнами Шенгенської зони.

Глава держави зазначив, що матиме низку важливих зустрічей, зокрема з президентом Європейської комісії та президентом Європейської ради, а також з лідерами Євросоюзу.

Президент окремо звернувся до народних депутатів із закликом підтримати новий законопроект на засіданні Верховної Ради у вівторок, 15 березня.

Як повідомлялося, закон №3755 про електронне декларування є одним з чотирьох законів "безвізового пакету" (необхідні для отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА