14:01 14.03.2016

Коаліція у ВР налічує 237 депутатів - Гройсман

1 хв читати
Коаліція у ВР налічує 237 депутатів - Гройсман

Парламентська коаліція "Європейська Україна" нині налічує 237 народних депутатів, констатує голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

"Сьогодні в парламенті є 237 підписів учасників коаліції, які не відкликано. Це факт", - повідомив В.Гройсман на брифінгу в Києві в понеділок.

Як повідомлялося, в лютому цього року з коаліції вийшли фракції "Самопоміч" та "Батьківщина". Фракція Радикальної партії також заявляє, що вийшла з коаліції ще у вересні минулого року, проте парламентарі від цієї фракції свої підписи з коаліційної угоди не відкликали.

Коаліція втрачає статус парламентської більшості, якщо до неї входить менше ніж 226 депутатів. Згідно з Конституцією України, діяльність коаліції вважатиметься припиненою після того, як депутати всіх фракцій, що заявили про вихід із коаліції, - Радикальної партії, "Батьківщини" та "Самопомочі", - відкличуть свої голоси з коаліційної угоди. Після цього нова коаліція у Верховній Раді має бути сформована протягом одного місяця з дня припинення діяльності старої коаліції. Якщо ж протягом одного місяця у Верховній Раді не сформовано коаліції, президент має право, але не зобов'язаний, достроково припинити повноваження українського парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Литва виділить на підтримку України щонайменше 0,25% ВВП - Науседа

НАЗК припиняє фінансування партії "Голос" через недостовірні дані у звітах на майже 5 млн грн

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА