15:05 14.03.2016

У "Народному фронті" пропонують надати меджлісу кримських татар державний статус

2 хв читати
У "Народному фронті" пропонують надати меджлісу кримських татар державний статус

Народний депутат України Георгій Логвинський (фракція "Народний фронт") пропонує надати меджлісу кримськотатарського народу державний статус.

"На сьогодні ми розробляємо законопроект про те, як можна надати меджлісу статус державного органу самовизначення", - сказав Г.Логвинський на прес-конференції в Києві в понеділок.

Він нагадав, що нині меджліс не є фондом чи іншою юридичною організацією, раніше він функціонував як рада при президенті України. При цьому він послався на наявну міжнародну практику. За словами депутата, таким чином не можна буде заборонити держорган іншої країни, "тоді необхідно забороняти всю країну".

"Ми зобов'язані надати меджлісу державний статус, оскільки функції, які він виконує, - це функції державні, він захищає цілісність своєї країни", - сказав він.

Крім того, Г.Логвинський має намір розширити перелік таких держорганів. "Я дотримуюся жорсткіших заходів і наполягатиму в парламенті, щоб був уповноважений у справах кримськотатарського народу, омбудсмен кримськотатарського народу, парламент, виконавчі органи", - додав він.

Г.Логвинський розповів, що прагнення "кримської влади" через суд визнати меджліс екстремістською організацією має конкретну мету - щоб не лише члени меджлісу або члени курултаю, а й усі люди, які перебувають із ними у відносинах, автоматично вважалися співучасниками злочинів. За його словами, це в подальшому відкриває "для репресивних органів" у Криму можливість не вигадувати приводів - пограбування, бійки тощо, а просто писати одну фразу - "спілкувався з членом меджлісу".

Депутат також зазначив, що претензії до меджлісу у "кримської влади" обумовлені тим, що ця структура діє в Криму в інтересах держави та громадян України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА