18:23 15.03.2016

Порошенко та Лінкявічус обговорили спектр питань, пов'язаних із ситуацією на Донбасі, та взаємодію України з ЄС

2 хв читати
Порошенко та Лінкявічус обговорили спектр питань, пов'язаних із ситуацією на Донбасі, та взаємодію України з ЄС

Президент України Петро Порошенко у вівторок провів зустріч із міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом, під час якої сторони обговорили проблематику врегулювання ситуації на Донбасі, а також питання взаємодії Києва з Європейським Союзом.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, П.Порошенко висловив вдячність за послідовну позицію Литви щодо підтримки територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України і необхідності продовження дії санкцій ЄС проти Російської Федерації до повного виконання нею Мінських домовленостей.

"Співрозмовники наголосили на тому, що ключовим елементом для політичного врегулювання ситуації на Донбасі є безпека, в тому числі виведення російських військ, зброї та військової техніки. Це може створити передумови для подальшого політичного врегулювання ситуації та відкрити можливість для проведення виборів на цих територіях", - йдеться в інформації.

Глава Української держави повідомив литовському дипломату про ухвалення запропонованих ним Верховній Раді законодавчих змін щодо електронного декларування відповідно до стандартів ЄС, що є, зокрема, важливим кроком до впровадження Євросоюзом безвізового режиму поїздок для громадян України.

"Це надзвичайно важливо, що навіть в умовах політичної кризи парламент знайшов в собі сили ухвалити це вагоме рішення", - сказав П.Порошенко.

Міністр закордонних справ Литви високо оцінив ухвалення закону про електронне декларування та зазначив, що це голосування відкриває можливості для введення безвізового режиму для українців.

П.Порошенко також подякував Л.Лінкявічусу за його активну особисту участь у процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

"Глава литовського МЗС планує відвідати Маріуполь найближчими днями", - поінформували в прес-службі президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба переконаний, що приєднання України до ЄС призведе до низки неочікуваних і позитивних наслідків для всього континенту та світу

ЄСПЛ одноголосно визнав застосування законодавства РФ в окупованому Криму незаконним - рішення

Президент Євроради назвав історичним моментом початок переговорів про вступ України та Молдови до ЄС

Країни Люблінського трикутника покладають на РФ відповідальність за економічну кризу на аграрних ринках

Президентка Єврокомісії: Бажаю Україні та Молдові успішного початку переговорів про вступ

Єрмак і Салліван обговорили підготовку до Саміту НАТО у Вашингтоні

Трамп у разі перемоги на виборах може припинити військову допомогу Україні, якщо вона не піде на мирні переговори з РФ - ЗМІ

Кулеба назвав три кроки до повноправного членства України у ЄС

РФ намагається переформатувати свідомість молодого покоління в Криму - Чубаров

Китай має намір сприяти мирним переговорам і політичному врегулюванню "української кризи", заявив Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА