14:17 17.03.2016

Гройсман письмово запросив Шокіна до ВР для розгляду питання його відставки

2 хв читати
Гройсман письмово запросив Шокіна до ВР для розгляду питання його відставки

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман направив листа генеральному прокурору України Віктору Шокіну з проханням прийти в парламент для розгляду питання його відставки.

"Я дійсно сьогодні з ранку отримав висновок комітету. Я направив листа генеральному прокурору прибути до Верховної Ради, виступити, і будемо голосувати це питання. Так, я чекаю відповіді", - заявив В. Гройсман на пленарному засіданні парламенту в четвер, відповідаючи на запитання заступника голови фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва про те, коли спікер поставить на голосування питання про відставку генпрокурора.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності за засіданні 16 березня рекомендував парламенту підтримати проект постанови про згоду на звільнення В. Шокіна з посади генпрокурора. З присутніх на засіданні комітету народних депутатів 10 проголосували за таке рішення, 4 – проти та 3-утрималися.

Сам В. Шокін на засіданні комітету не був присутній. Кілька народних депутатів висловилися за те, що хотіли б заслухати генпрокурора перш, ніж приймати рішення про його відставку.

16 лютого президент Петро Порошенко у зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив генпрокурора В. Шокіна подати у відставку, а 19 лютого прес-секретар глави держави повідомив, що заява В. Шокіна про звільнення з посади генпрокурора надійшла до Адміністрації президента. Того ж жня П. Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення В. Шокіна, а 22 лютого проект постанови про надання згоди на звільнення президентом України генпрокурора В. Шокіна був зареєстрований на сайті Верховної Ради.

Між тим 29 лютого прокурор Генпрокуратури України Владислав Куценко заявив, що В. Шокін перебуває в черговій оплачуваній відпустці. 16 березня з'явилася інформація, що генпрокурор вийшов з відпустки і перебуває на робочому місці.

В. Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Водночас парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, наслідком чого має бути відставка з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА