15:41 17.03.2016

Голова Європарламенту закликав політичні сили України до єдності в подоланні урядової кризи

2 хв читати
Голова Європарламенту закликав політичні сили України до єдності в подоланні урядової кризи

Голова Європарламенту Мартін Шульц заявив, що на зустрічі в четвер з президентом України Петром Порошенком обговорив з ним необхідність якнайшвидше подолати урядову кризу і продовжити програму реформ в країні.

"Я закликаю усі політичні сили в Україні об'єднатися у своїй підтримці стабільного і надійного уряду, відсторонившись від групових інтересів", - сказав М. Шульц у Брюсселі після консультацій з П. Порошенком.

Глава Європарламенту також зазначив, що українські політичні сили мають вести серйозну боротьбу з корупцією і зосередитися на проведенні структурних реформ і імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

М. Шульц також запевнив П. Порошенка в тому, що Європарламент готовий підтримати рішення про введення безвізового режиму для громадян України вже в нинішньому році.

За словами М. Шульца, після прийняття цього тижня законопроекту про електронне декларування "Україна перебуває на фінальній стадії виконання необхідних критеріїв для успішного завершення лібералізації візового режиму".

У свою чергу, П. Порошенко наголосив, що в українському парламенті є більшість для ухвалення євроінтеграційних законів.

Голова Європарламенту також висловив глибоку заклопотаність з приводу умов тримання, лікування і стану здоров'я української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває під вартою в Росії та продовжує голодовку і чекає вироку наступного тижня.

"У своїй резолюції в квітні минулого року Європейський парламент засудив незаконне викрадення і затримання пані Савченко Російською Федерацією і зажадав її негайного і безумовного звільнення", - нагадав М. Шульц.

Він повідомив, що домовився з П. Порошенком про необхідність перезапуску мінського процесу з розрахунком на його повну реалізацію.

"Ми також висловили своє задоволення з приводу єдності Європейського союзу у збереженні своєї принципової політики та обмежувальних заходів у зв'язку з незаконною анексією Криму і дестабілізацією східної України. Погіршення ситуації щодо прав людини на окупованих територіях Донбасу і Криму продовжує спричиняти крайнє занепокоєння, як і гуманітарна ситуація в зоні конфлікту", - сказав М. Шульц.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА