16:41 17.03.2016

Влада Донецької області готова підтримати аграріїв посівною частковою компенсацією відсотків за кредитами

2 хв читати
Влада Донецької області готова підтримати аграріїв посівною частковою компенсацією відсотків за кредитами

Влада Донецької області готова підтримати фермерів регіону, компенсуючи їм 10% ставки за банківськими кредитами, отриманими для проведення посівної, повідомляє прес-служба обласної військово-цивільної адміністрації в четвер.

"В обласному бюджеті цього року ми передбачили 100 млн грн на компенсацію відсотків за кредитами для малого і середнього бізнесу. Готовий направити 40% цього ресурсу на підтримку фермерів. Визначати реципієнтів будемо прозоро під контролем громадськості. При цьому враховуватиметься дотримання сівозміни аграріями", - заявив голова обладміністрації Павло Жебрівський на розширеній нараді з питань особливостей проведення комплексу весняно-польових робіт в 2016 році.

Він також зазначив, що перед початком посівної в області необхідно визначитися з розмінуванням в усіх районах, прилеглих до лінії розмежування. "Ми працюємо в умовах проведення АТО, тому питань багато. Треба визначитися з допуском до проведення сільськогосподарських робіт, розібратися з постачанням мінеральних добрив, паливно-мастильних матеріалів, запчастин через блокпости", - відмітив П. Жебрівський.

Серед негативних моментів глава області також відзначив відсутність державної допомоги з лізингом техніки. Серед позитивних - підготовку меморандуму про співпрацю Донецької обладміністрації з "Укрексімбанком", щоб фермери змогли отримати достатній фінансовий ресурс для проведення як весняних, так і осінніх польових робіт.

"Також хочу наголосити на неприпустимості засилля соняшнику в області. Близько 40% усієї сільськогосподарської землі засіяне цією культурою. Давайте подивимося щодо зернової групи - хоч би 51% зернового клину має бути. Зверніть увагу на програму підтримки тваринництва", - заявив П. Жебрівський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА