17:09 17.03.2016

Санкції ЄС проти РФ будуть збережені до повного виконання Мінських домовленостей

2 хв читати
Санкції ЄС проти РФ будуть збережені до повного виконання Мінських домовленостей

Президент України Петро Порошенко, Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд під час зустрічі в Брюсселі обговорили питання виконання Мінських домовленостей і політичну ситуацію в Україні.

"Лідери Німеччини і Франції підтвердили, що санкції Європейського союзу проти Росії будуть збереження до повного виконання Москвою Мінських домовленостей", - зазначено в повідомленні прес-служби президента України в четвер.

Згідно з повідомленням, П. Порошенко, А. Меркель і Ф. Олланд висловили занепокоєння погіршенням ситуації з безпеки на Донбасі. "Сторони відзначили важливість імплементації Мінських домовленостей. Співрозмовники також акцентували на важливості припинення вогню, відводу російської військової техніки, надання повного і безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ до всіх місць на окупованих територіях і неконтрольованих ділянках українсько-російського кордону", - зазначено в повідомленні.

Лідери Німеччини, Франції і України також вказали на важливість проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей згідно з українським законодавством і принципами ОБСЄ за умови гарантування компонента безпеки.

Також А. Меркель і Ф. Олланд підтвердили незмінність політики Євросоюзу щодо невизнання окупації Криму Російською Федерацією.

"П. Порошенко, А. Меркель і Ф. Олланд спільно закликали негайно звільнити та повернути в Україну українського пілота Надію Савченко, яку незаконно утримують у російській в'язниці. Троє лідерів відзначили важливість звільнення всіх заручників, що передбачено Мінськими домовленостями", - зазначено в повідомленні.

А. Меркель і Ф. Олланд також висловили підтримку українським реформам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА