17:07 18.03.2016

Україна готує санкційний список осіб, причетних до тортур 11 незаконно утримуваних українців

2 хв читати
Україна готує санкційний список осіб, причетних до тортур 11 незаконно утримуваних українців

Президент України Петро Порошенко заявляє про підготовку нового списку осіб, щодо яких мають бути введені санкції у зв'язку з їх причетністю до тортур 11 українських політв'язнів.

"Ми цим ("списком Савченко" – ІФ) не обмежимося. На порядку денному – підготовка нового списку санкцій щодо осіб, причетних до тортур інших 11 українських політв'язнів", - повідомив він під час спільної заяви із комісаром Євросоюзу з питань гуманітарної допомоги та реагування на кризи Христа Стиліанідеса в п'ятницю в Києві.

П. Порошенко додав, що на переговорах у Брюсселі в четвер обговорювалася координація зусиль для міжнародного тиску на РФ, щоб вона негайно звільнила незаконно утримуваних українців.

"Вчора під час переговорів у Брюсселі я заявив про повну підтримку ініціативи депутатів ЄП з приводу складання так званого "списку Савченко", проект якого я передав нашим європейським партнерам. До нього внесено осіб, відповідальних за порушення прав людини, викрадення і судове переслідування українського пілота Надії Савченко", - сказав президент.

П. Порошенко зазначив, що європейські партнери вивчать цей список щодо введення додаткових обмежувальних заходів від імені ЄС в координації з Україною.

Як повідомлялося, у четвер, 17 березня, президент України Петро Порошенко передав президенту Європейської ради Дональду Туску і президенту Європейського парламенту Мартіну Шульцу санкційні пропозиції України щодо осіб, які фабрикували справу проти Н.Савченко.

15 березня П. Порошенко заявив, що Україна при складанні списку санкцій щодо осіб, причетних до незаконного затримання і суду над Н.Савченко, перебуває у взаємодії з ЄС і США, це питання повністю підтримують міжнародні союзники України.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в дипломатичних колах, "список Савченко містить понад 40 імен".

У п'ятницю заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив, що "список Савченко" хочуть розширити особами, причетними до незаконного утримання в РФ інших українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА