12:32 20.03.2016

"Опозиційний блок" вимагає від ВР відновити фінансування закладів ПТО найближчого пленарного тижня

2 хв читати
"Опозиційний блок" вимагає від ВР відновити фінансування закладів ПТО найближчого пленарного тижня

Парламентська фракція партії "Опозиційний блок" вимагає відновити фінансування закладів професійно-технічної освіти на рівні 2015 року, для чого Верховна Рада України має ухвалити відповідний закон найближчого пленарного тижня.

"78 профтехучилищ у 14 областях не отримують ніяких грошей із 1 січня цього року. Під загрозою вся галузь - понад 800 закладів, більше ніж 300 тисяч учнів. Причина - рішення уряду та коаліції перекласти їх фінансування на місцеві бюджети. Рік тому було ухвалено таке саме рішення щодо спортивних шкіл. Через скорочення субвенцій з держбюджету на сьогодні закрилося вже 83 ДЮСШ, 30 тисяч дітей перестали займатися спортом", - йдеться в заяві "Опозиційного блоку".

У політсилі стверджують, що тепер від місцевих бюджетів зажадали знайти на ПТУ 9 млрд грн, яких у них немає.

"Але винна не місцева, а центральна влада. Парламент спробував частково виправити ситуацію, виділивши 4 лютого на потреби закладів ПТО 998 млн грн. Проте в п'ятницю президент ветував цей закон, проігнорувавши голоси 300 депутатів і не почувши вимоги людей, які того дня протестували на Банковій", - йдеться в заяві.

На думку "Опозиційного блоку", таке рішення знищує систему середньої професійної освіти в Україні. І без нього через непродуману політику влади до 2016 року кількість закладів ПТО скоротилася з 1246 до 814, кількість учнів - із 643 до 315 тисяч. Без субсидій із центрального бюджету буде втрачено і те, що залишилося.

У політсилі переконані, що необхідно розробити реформу закладів ПТО, орієнтувавши їх на забезпечення потреб ринку праці. Із залученням роботодавців та їх об'єднань, органів місцевого самоврядування необхідно створити нові механізми фінансування професійної освіти, розширення цільових замовлень бізнесу на підготовку кадрів.

"На період до завершення реформування системи професійної освіти зберігати її фінансування на рівні, не нижчому за попередній. Це завдання, яке парламент зобов'язаний виконати першого ж дня своєї роботи в сесійній залі", - наполягають в "Опозиційному блоці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА