13:30 21.03.2016

Втрати українських військових в зоні АТО становлять 2055 загиблих і 7299 поранених бійців

2 хв читати
Втрати українських військових в зоні АТО становлять 2055 загиблих і 7299 поранених бійців

У результаті бойових дій на сході України за майже два роки загинули 2055, поранено 7299 військовослужбовців, повідомив заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Встановлена кількість втрат становить 9354 осіб, з них 2055 - загиблі, 7299 поранені військовослужбовці сил АТО", - сказав А.Матіос на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, спеціально створене Управління з розслідування злочинів проти засад національної безпеки України, миру та безпеки людства в складі Генеральної прокуратури здійснює досудове розслідування близько 100 кримінальних проваджень, обсяг яких перевищує 400 томів.

За результатами розслідувань до суду направлено 27 обвинувальних актів, зокрема 7 - стосовно 8 громадян РФ (три з яких - кадрові службовці ЗС РФ); повідомлено про підозру 19 громадянам РФ (14 з них - військовослужбовці ЗС РФ); оголошено в розшук 11 військовослужбовців ЗС РФ (серед них начальник ГШ РФ Валерій Герасимов і 10 військових 331 гвардійського парашутно-десантного полку 98 дивізії ЗС РФ).

А.Матіос також повідомив, що законної сили набрали 4 рішення судів, за якими 5 осіб визнані винними у веденні агресивної війни проти України (з них двоє громадян РФ О.Доронін і І.Горбунов, а також один військовослужбовець Володимир Старков). Ще в судах перебувають справи проти співробітників ГРУ ГШ РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, а також громадянина РФ Р.Гаджієва, учасника батальйону "Август" "ЛНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА