17:51 25.03.2016

Міністр Демчишин не працюватиме в уряді Гройсмана

2 хв читати
Міністр Демчишин не працюватиме в уряді Гройсмана

Міністр енергетики таі вугільної промисловості України Володимир Демчишин не працюватиме в уряді Володимира Гройсмана, стверджує народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Глава Мінпаливенерго Демчишин не працюватиме в уряді Володимира Гройсмана", - написав М.Найем на своїй сторінці в Твіттер в п'ятницю.

"Сьогодні пан Гройсман заявив, що він не бачить в уряді Володимира Демчишина. Це міністерство палива і енергетики", - сказав М.Найем журналістам в п'ятницю в Києві.

За його словами, була досягнута домовленість ыз лідером Радикальної партії Олегом Ляшком про те, що у разі входження "радикалів" у коаліцію буде ухвалений закон про незалежність Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

"Вони домовилися при нас, публічно, при усіх з Олегом Ляшко, що вони зроблю все, і фракція Ляшко підпише і проголосує за те, щоб НКРЕКП, яка регулює тарифи, була незалежною і від Ріната Ахметова (українського бізнесмена - ІФ), і від Григоришина (російського бізнесмена Костянтина Григоришина - ІФ). Це була публічна угода, що якщо Радикальна партія увійде до коаліції, вони проголосують за те, щоб цей орган був незалежний", - сказав М.Найєм.

Нардеп також повідомив, що В.Гройсману поставили питання, чи буде в майбутньому уряді нинішній міністр фінансів України Наталія Яресько, на що спікер, за словами М.Найєма, відповів, що "це її рішення, і я так розумію, що пропозиції їй не було".

Що стосується екс-міністра фінансів Словаччини Івана Міклоша, якого В.Гройсман хотів бачити в майбутньому уряді, то, за словами М.Найєма, той має словацьке громадянство, і він повинен або отримати українське громадянство, або потрібно буде змінити законодавство. "Що з цього буде прийнято, я не розумію, оскільки за словацькими законами, як я зрозумів із слів Юрія Луценка, він повинен відразу ж скласти словацьке громадянство", - повідомив нардеп.

Як повідомлялося, 24 березня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив, що бачить у майбутньому уряді екс-міністра фінансів Словаччини Івана Міклоша, першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлію Ковалів і заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефедова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА