12:38 27.03.2016

Вибори мера Кривого Рогу поки що загалом проходять належним чином, зазначають в "Опорі" та Комітеті виборців

2 хв читати
Вибори мера Кривого Рогу поки що загалом проходять належним чином, зазначають в "Опорі" та Комітеті виборців

Початок процесу голосування на позачергових виборах міського голови Кривого Рогу не супроводжувався грубими порушеннями законодавства, зазначають офіційні спостерігачі громадянської мережі "Опора".

"Підготовчі засідання дільничних виборчих комісій та відкриття виборчих дільниць відбулися у спокійній атмосфері, з додержанням встановлених законодавством вимог. Водночас кілька дільничних комісій допустили процедурні порушення", - повідомляється на сайті організації в неділю.

За даними "Опори", всі комісії провели повноважні підготовчі засідання, забезпечивши присутність понад половини членів комісії від загального складу. Всі виборчі дільниці міста відкрилися вчасно і процедура голосування розпочалася згідно з законом.

При цьому в організації зазначають, що на 3,8% виборчих дільницях Кривого Рогу не велися протоколи засідання комісій. 1,3% спостерігачів "Опори" повідомили, що комісії не забезпечили їм можливості для повноцінного нагляду за всіма виборчими процедурами під час ранкового засідання і на початку голосування.

Також спостерігачі "Опори" інформують про факти організованого підвезення виборців пенсійного віку на дільниці в різних районах міста на мікроавтобусах.

У свою чергу громадська організація Комітет виборців України повідомляє, що активність виборців у Кривому Розі вкрай низька і значно нижча, ніж на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року.

"На дільницях переважно люди старшого віку, які зазвичай голосують вранці. Низькій явці виборців також сприяють погодні умови. Сьогодні вранці у Кривому Розі йде дощ із мокрим снігом. Офіційні дані щодо явки виборців з'являться пізніше", - зазначено в повідомленні організації на її сторінці в Facebook.

Інформація про порушення виборчого законодавства від спостерігачів КВУ поки не надходила.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА