15:49 30.03.2016

Сільрада не захотіла перейменовувати вул. Леніна в с. Калини на Закарпатті на честь Леннона

2 хв читати
Сільрада не захотіла перейменовувати вул. Леніна в с. Калини на Закарпатті на честь Леннона

Депутати сільради в с. Калини Закарпатської області не захотіли перейменовувати вул. Леніна на вул. Джона Леннона, як раніше розпорядився голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль. Однак назву змінили – тепер це вул. Слов'янська, повідомляє українська служба "Радіо Свобода".

"Геннадій Москаль звинуватив керівництво села в затягуванні зі зміною назви головної вулиці і видав розпорядження про перейменування вулиці Леніна на вулицю Леннона. Місцевих жителів ця ініціатива розлютила - днями на сільській сесії депутати все ж перейменували вулицю, але на Слов'янську", - йдеться в повідомленні.

Між тим, як повідомляється в середу на офіційному сайті глави Закарпатської ОДА, Г. Москаль своїм розпорядженням "декомунізував" ще 15 топонімів у 8 населених пунктах Хустського і Тячівського районів. Зокрема, з'явилися вулиці Героїв Карпатської України, відомих живописців і політичних діячів минулого.

Так, згідно з розпорядженням, вул. Жовтневу в селі Жовтневе Хустського району перейменовано на вул. Володимира Івасюка (український співак, композитор, автор пісні "Червона рута"), вул. Кірова в с. Іза цього ж району – на вул. Кирила Галаса (відомий український мовознавець, уродженець с. Іза), вул. Колгоспну в с. Іза – на вул. Юліана Ревая (український закарпатський громадський і політичний діяч, прем'єр-міністр Карпатської України), вул. 50-річчя Жовтня с. Іза – на вул. Гаврила Глюка (видатний закарпатський живописець).

Вулиця Кірова в с. Кошельово Хустського району тепер називається вул. Юрія Герца (видатний закарпатський художник, лауреат Шевченківської премії), вул. Колгоспна в цьому ж селі – вул. Августина Волошина (президент Карпатської України, удостоєний звання Героя України посмертно).

Замість вул. Чапаєва в с. Сокирниця з'явилася вул. Кротона (український борець і силач, в 1928 році визнаний найсильнішою людиною планети); вул. Жовтневої в селі Тернове Тячівського району – вул. Федора Манайла (видатний український закарпатський художник), вул. Чапаєва в селищі Дубове Тячівського району – вул. Василя Гренджі-Донського (видатний закарпатський письменник, активний діяч Карпатської України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА