18:23 01.04.2016

Порошенко домовився c прем'єром Нідерландів про координацію дій напередодні консультативного референдуму щодо асоціації України з ЄС

2 хв читати
Порошенко домовився c прем'єром Нідерландів про координацію дій напередодні консультативного референдуму щодо асоціації України з ЄС

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте (Mark Rutte), під час якої сторони домовилися про взаємодію перед проведенням консультативного референдуму щодо підтримки Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, запланованого в Нідерландах.

"Порошенко і Рютте скоординували кроки напередодні референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію", - написав прес-секретар глави української держави Святослав Цеголко у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в п'ятницю, проілюструвавши повідомлення фотографією зустрічі П. Порошенка з М. Рютте.

Як повідомляє прес-служба українського президента, П. Порошенко наголосив, що розраховує на ухвалення Європейським Союзом рішення про введення безвізового режиму для громадян України вже під час головування Нідерландів у Раді ЄС.

Сторони також обговорили низку питань двосторонньої співпраці, зокрема в економічній та інвестиційній сферах, а також питання збереження режиму санкцій ЄС проти РФ. П. Порошенко і М. Рютте закликали негайно звільнити з російської в'язниці українську льотчицю, народного депутата Надію Савченко.

Пізніше С. Цеголко повідомив, що сторони також домовилися про подальші дії шодо розслідування аварії в 2014 році літака "Боїнг-777 Малазійських авіаліній, що виконував рейс МН-17. "Україна і Нідерланди діятимуть спільно в рамках розслідування збиття літака МН-17", - написав він.

Як повідомлялося, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня 2015 року. Референдум в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною і ЄС відбудеться 6 квітня і матиме консультативний характер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА