10:46 02.04.2016

Пайєтт застерігає від проведення позачергових виборів Ради і критикує вимоги Тимошенко

2 хв читати
Пайєтт застерігає від проведення позачергових виборів Ради і критикує вимоги Тимошенко

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт радить не проводити у найближчий час позачергові вибори у Верховну Раду України і критикує висунуті лідером партії "Батьківщини" Юлією Тимошенко вимоги, які, на його думку, можуть зашкодити співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"США, як ваш друг, може сказати вам, що протягом наступного року або двох Україна виграла б, якщо б у неї був період без нових виборів, під час якого можна було б просувати вперед реформи", - сказав Дж.Пайєтт, відповідаючи на запитання учасників 2-ї щорічної конференції демократичного управління, організованої Міжнародним республіканським інститутом, у п'ятницю в Києві.

При цьому він наголосив, що рішення про можливі вибори мають приймати самі громадяни України та відповідні державні органи.

Американський посол також розкритикував пропозиції, які висунула лідер "Батьківщини" Ю. Тимошенко для формування коаліції. "Я дуже критично ставлюся до тих коментарів та пропозицій, які пані Тимошенко висловила за цей тиждень. Вона описала їх як вимоги до нової коаліції, і вони впливатимуть на те, що може бути скасовано угоду з МВФ", - зазначив він.

На думку посла, така ситуація стала б для України трагедією. "Ваш уряд виконав багато роботи в сфері реформ, це великий прогрес. Ви зараз на тому етапі, коли ви бачите ознаки відновлення економічного зростання, це не моя думка, це інформація Світового банку і фінансової статистики", - зазначив Дж.Пайєтт.

Як повідомлялося, раніше Ю. Тимошенко висловила переконання, що пакет законопроектів, що просувається фракцією "Батьківщина" як умова створення коаліції, не погіршить відносини України з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Водночас вона заявила, що чинний уряд співпрацює з МВФ "неграмотно, некомпетентно і провально".

За словами лідера "Батьківщини", до цих законопроектів належать: законопроект про пролонгацію мораторію на продаж землі, пакет законопроектів, які створять нові умови господарювання для малого і середнього бізнесу та фермерських господарств, кілька законопроектів, які знімають податок на пенсії і кілька законопроектів, які віддають природний газ українського виробництва громадянам і встановлюють правильні умови продажу українського газу, що призведе до зниження тарифів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА