13:39 04.04.2016

Фракція Ляшка ініціює імпічмент президента Порошенка та вимагає створити у ВР ТСК щодо розслідування історії з офшорами

2 хв читати
Фракція Ляшка ініціює імпічмент президента Порошенка та вимагає створити у ВР ТСК щодо розслідування історії з офшорами

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка ініціює початок імпічменту президента України Петра Порошенка та вимагає створити у Верховній Раді спеціальну тимчасову слідчу комісію з розслідування ситуації з офшорами.

"Фракція Радикальної партії ініціює початок процедури імпічменту президента Порошенка в порядку, передбаченому статтею 111 Конституції України. Ми вимагаємо створення в парламенті спеціальної тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів існування таємних офшорних компаній та рахунків президента України Петра Порошенка", - написав лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко на сторінці у Facebook у понеділок.

О.Ляшко назвав "верхом цинізму" відкривати офшорні компанії в той час, коли "наші сотні бійців гинули в Іловайському котлі в серпні 2014 року".

Щодо заяви Національного антикорупційного бюро України про те, що вони не розслідуватимуть ситуації з офшорами лідер фракції Радикальної партії зауважив: "Відмова НАБУ розслідувати дії президента свідчить про його (бюро – ІФ) залежність від влади і імітацію боротьби з корупцією".

Як повідомлялося, в розслідуванні української журналістки Ганни Бабінець, оприлюдненому на "Громадському TV" у рамках проекту "Центр дослідження корупції та організованої злочинності" (OCCRP), президент України П.Порошенко в декларації про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік не вказав інформації про створення компанії на Британських Віргінських островах.

У відповіді уповноваженого прес-службою Адміністрації президента відповідати на запитання ЗМІ про бізнес-справи П.Порошенка керівного директора інвесткомпанії ICU Макара Пасенюка зазначено, що акції цієї компанії Prime Asset Partners Limited не мають номінальної вартості, а тому, відповідно до вимог щодо декларування майна, включенню в декларації вони не підлягають.

Проте в розслідуванні приведені документи, що свідчать, що компанія має тисячу акцій, кожна з яких коштує $1. У декларації П.Порошенка за 2015 рік, опублікованій 1 квітня 2016 року, витрати на іноземну компанію також не зазначені. Крім того, у відповіді М.Пасенюка на запитання про фірму компанії з'ясувалося, що така фірма була не одна.

Юридичні радники П.Порошенка виправдовують створення такої групи фірм президентом тим, що це "відповідає ринковій практиці в Україні для компаній, що підлягають продажу стратегічним інвесторам".

НАБУ 4 квітня заявило, що нинішній президент України не є підслідною йому особою і бюро не має повноважень розпочинати стосовно нього досудове розслідування.

Водночас у НАБУ повідомляють, що стосовно інших осіб, згаданих у матеріалах ЗМІ, нині "проводиться аналітична робота з метою встановлення підстав для проведення досудового розслідування".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА