16:40 04.04.2016

Transparency International закликає світових лідерів ухвалити закони для заборони офшорних компаній

2 хв читати
Transparency International закликає світових лідерів ухвалити закони для заборони офшорних компаній

Міжнародна організація Transparency International на тлі скандалу з "панамськими документами" закликає міжнародних лідерів терміново вжити необхідних антикорупційних законів для заборони таємних компаній.

"Глобальне розслідування про використання офшорних компаній багатими високопоставленими чиновниками показало, як мережа юристів, банкірів і політиків по всьому світу приховують незаконне багатство. Transparency International закликає міжнародне співтовариство діяти негайно і вжити необхідних антикорупційних законів, щоб заборонити таємні компанії", - зазначається в оприлюдненій у понеділок заяві організації.

У Transparency International зазначили, що "панамські документи" містять величезний обсяг фінансової інформації, на базі якої виявлені офшорні холдинги 140 політиків і державних службовців, зокрема 12 чинних і колишніх світових лідерів, які використовували понад 214 тис. офшорних компаній для приховування фактів власності.

"Розслідування на основі панамських документів викриває темний бік глобальної фінансової системи, в якій банки, юристи і фінансові фахівці дають можливість таємним компаніям приховувати незаконні гроші, отримані в результаті корупційних дій. Це має припинитися. Світові лідери мають об'єднатися і заборонити приховані компанії, які підживлюють корупцію високого рівня і дозволяють корупціонерам отримати вигоду від отриманого нечесним шляхом багатства", - коментує голова правління Transparency International Хосе Угас.

Міжнародна організація із боротьби з корупцією також закликає країни Великої двадцятки визнати, що відкритість реєстрів власності має бути загальним стандартом, а до тих країн, які не забезпечують принцип відкритості реєстрів, мають застосовуватися санкції. Це має стосуватися не лише країн Великої двадцятки, але і інших, де створення прихованих компаній - це великий бізнес.

"Скільки ще масових витоків документів світові лідери мають побачити, щоб зрозуміти: відсутність відкритих реєстрів бенефіціарів власників компаній - це запорука живучості глобальних схем великомасштабної корупції?" - дивується Х.Угас.

Крім цього, Transparency International вимагає, щоб державні реєстри бенефіціарів власників всіх компаній були публічними, щоб для корупціонерів було складніше приховати їх незаконне багатство в офшорних компаніях і трасти, де право власності зареєстровано на довірених осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА