18:58 04.04.2016

Луценко назвав піаром висунуті проти Порошенка звинувачення щодо офшорних компаній

2 хв читати
Луценко назвав піаром висунуті проти Порошенка звинувачення щодо офшорних компаній

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що перш ніж висувати якісь звинувачення проти президента України Петра Порошенка щодо зареєстрованих на нього офшорних компаній, потрібно з'ясувати, який закон був порушений, і чи було завдано збитків державі.

"Про офшори П. Порошенка. Перед тим, як кричати "злодій" - варто з'ясувати: 1) який закон порушений, 2) яку шкоду державі було завдано? Якщо цих відповідей немає - маєш справу з піаром", - написав Ю. Луценко на своїй сторінці у Facebook y понеділок.

Як повідомлялося, у розслідуванні української журналістки Анни Бабінець, оприлюдненому 3 квітня на "Громадському ТВ" у рамках проекту "Центр із дослідження корупції та організованої злочинності" (OCCRP), президент України П. Порошенко в декларації про доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2014 рік не вказав інформації про створення компанії на Британських Віргінських островах.

У відповіді уповноваженого прес-службою Адміністрації президента відповідати на питання ЗМІ про бізнес-справах П. Порошенко керуючого директора інвесткомпанії ICU Макара Пасенюка говориться, що акції компанії Prime Asset Partners Limited не мають номінальної вартості, тому, відповідно до вимог щодо декларування майна, внесення до декларації не підлягають.

Між тим у розслідуванні наведені документи, які вказують, що компанія має тисячу. акцій номіналом $1.

У декларації П. Порошенка за 2015 рік, оприлюдненій 1 квітня 2016 року, витрати на іноземну компанію також не вказані. Крім того, у відповіді М. Пасенюка на питання про компанії з'ясувалося, що така була не одна.

Юридичні радники П. Порошенка виправдовують створення президентом групи компаній тим, що це "відповідає ринковій практиці в Україні для компаній, які підлягають продажу стратегічним інвесторам".

Сам президент України П. Порошенко наголосив, що відійшов від управління своїми бізнес-активами і доручив це консалтинговим та юридичним компаніям, у зв'язку з чим очікує від них пояснень для українських та іноземних ЗМІ щодо питань, які їх цікавлять.

"На посаді президента я відійшов від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим та юридичним компаніям. Очікую, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок днем на офіційній сторінці П. Порошенка у Facebook.

Як заявила виконавчий директор телеканалу "Громадське.ТБ" (Hromadske.TV) Катерина Горчинська, матеріал програми "Слідство.Інфо" щодо офшорів президента України розгляне редакційна рада стосовно дотримання редакційних стандартів у вівторок, 5 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА