18:01 07.04.2016

Міклош: Україні необхідно продовження і прискорення темпів реформ, щоб не потрапити в відкат

2 хв читати
Міклош: Україні необхідно продовження і прискорення темпів реформ, щоб не потрапити в відкат

Колишній віце-прем'єр і екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, останній рік консультує українських міністрів фінансів і економіки, вважає, що Україні необхідно прискорити проведення реформ.

"Необхідно прискорити проведення реформ. За два роки, що минули після Майдану, в Україні було зроблено більше, ніж за 20 років до, ніж за 20 років до Майдану. Але цього, як і раніше недостатньо, тому що можна і необхідно зробити більше. Якщо це буде зроблено, Україну чекає дуже гарне майбутнє ", - сказав І.Міклош в четвер, виступаючи на 3-му міжнародному бізнес-форумі" Україна 2016: виклики та можливості "в Харкові.

Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, І.Міклош зарахував до досягнень двох останніх років макроекономічну, фіскальну і курсову стабілізацію. "Але вони всі дуже непевні. Без продовження реформ, без їх поглиблення може бути відкат назад", - сказав І.Міклош.

На його думку, нинішня ситуація в Україні багато в чому схожа з тією, що була в Словаччині, 15 років тому - високий рівень корупції, проблема із залученням інвестицій, відстала промисловість, банки, які не кредитують економіку. У зв'язку з цим І.Міклош наголосив на необхідності проведення дерегуляції, лібералізації і приватизації для створення сприятливого інвестиційного клімату.

"Найефективнішим методом боротьби проти корупції є дерегуляція, лібералізація і приватизація. Малий і середній бізнес має боротися за проведення цих реформ, які принесуть рівні вільні умови для бізнесу", - сказав словацький політик.

І.Міклош був міністром приватизації у Словаччині в 1991-1992 роках, віце-прем'єром-міністром економіки Словаччини в 1998-2002 роках, міністром фінансів в 2002-2006 і 2010-2012 роках, а також депутатом Народної Ради Словаччини в 2006-2010 роках. Наразі є членом консультативної ради групи економістів VoxUkraine.

З лютого 2015 року І.Міклош є радником міністрів фінансів Наталії Яресько та економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса. У травні 2015 року екс-віце-прем'єр Словаччини спільно з главою інвесткомпанії "Драгон Капітал" Томашем Фіалою і музикантом Святославом Вакарчуком зареєстрували громадську організацію (ГО) "Центр економічної стратегії", позиціонуючи її як think tank.

І.Міклош в минулому році також очолював експертну групу при Мінекономрозвитку з розробки стратегії економічного розвитку України на найближчі десять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА