10:59 12.04.2016

Про створення більшості з 226 депутатів оголосять сьогодні, коаліція висуне прем'єр-міністром Гройсмана - Гончаренко

2 хв читати
Про створення більшості з 226 депутатів оголосять сьогодні, коаліція висуне прем'єр-міністром Гройсмана - Гончаренко

Парламентська коаліція вже створена, про що буде оголошено у вівторок, і більшість висуне на пост прем'єр-міністра кандидатуру голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, повідомив депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко.

"У нас є коаліція - 226 голосів. Про коаліції буде оголошено зараз, вона проведе свої збори, на яких висуне кандидатуру прем'єр-міністра - це кандидатура Володимира Гройсмана. Ми її направимо президенту", - повідомив О. Гончаренко після засідання фракції БПП, на якому погодилися прийняти до своїх лав чотирьох парламентарів.

За його словами, президент України Петро Порошенко на засіданні фракції БПП пообіцяв у вівторок внести до парламенту кандидатуру прем'єр-міністра, яку йому подасть коаліція. "Президент сказав, що невідкладно готовий повернути нам відповідне подання - кандидатуру Гройсмана на посаду прем'єр-міністра, ми одразу будемо її голосувати. Це все сьогодні має відбутися. Не просто сьогодні, а найближчим часом", - сказав депутат.

О. Гончаренко також повідомив, що після призначення Верховною Радою прем'єр-міністра фракції коаліції зустрінуться з претендентами на посади в Кабінеті Міністрів, яких представить В.Гройсман у другій половині дня вівторка.

У свою чергу, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Світлана Заліщук повідомила, що постанову про відставку Арсенія Яценюка з посади прем'єр-міністра України буде розглянуто Верховною Радою України приблизно о 12:00 у вівторок.

Постанова про відставку десь о 12:00 ", - написала С.Заліщук на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок уранці.

Після цього, за її словами, заплановано проведення зборів парламентської коаліції, потім "висування кандидатури прем'єра для подальшого внесення президентом до парламенту, внесення президентом кандидата і голосування за прем'єра".

З 14:00 до 16:00 у вівторок заплановані "зустрічі з усіма кандидатами на посади міністрів і призначення Кабінету Міністрів", додала парламентар.

"Середа - узгодження програми уряду і подальше голосування в парламенті", - розповіла С.Заліщук.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чміліте-Нільсен виступила у Верховній Раді - нардеп

ЄС прагне до липня узгодити 14-й пакет санкцій проти РФ - ЗМІ

Генсек НАТО закликає розглянути можливість економічного тиску на Пекін через його підтримку Росії

Байден схвалив політику НАТО щодо України та партнерство США з альянсом в Індо-Тихоокеанському регіоні - Білий дім

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Більшість українців за те, щоб Зеленський залишався президентом до кінця воєнного стану, проти 22% - соцопитування КМІС

Експрезидент Франції Олланд іде на позачергові парламентські вибори

"Мирні пропозиції" Путіна більше схожі на пропаганду, ніж на реальні кроки, вважає прем'єрка Італії

Прем'єр Великої Британії Сунак: Путін не зацікавлений у справедливому мирі

Гарріс Зеленському: Сполучені Штати поділяють ваше бачення закінчення цієї війни та припинення страждань українського народу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА