11:20 13.04.2016

У ВР збирають підписи за відставку та видворення з України Саші Боровика

2 хв читати
У ВР збирають підписи за відставку та видворення з України Саші Боровика

У Верховній Раді України розпочався збір підписів на підтримку проекту постанови про відставку Саші Боровика з посади в. о. заступника голови Одеської облдержадміністрації з питань інвестицій та розвитку і видворення його з України, повідомив народний депутат із фракції "Народний фронт" Євген Дейдей.

"Сьогодні у Верховній Раді досить успішно стартував збір підписів на підтримку постанови про відставку Саші Боровика. Не лише я, а й переважна більшість моїх колег не змогли змиритися з тим, наскільки зухвало і гордовито в. о. заступника голови Одеської обласної державної адміністрації дозволяє собі порочити Державний Прапор України", - написав Є.Дейдей на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що, збираючи підписи для реєстрації проекту постанови про його відставку, "депутати хочуть донести до президента України не лише вимоги офіційних осіб країни, а й кожного громадянина України, який пишається її історією та символами".

"Ми хочемо звернутися до президента як гаранта єдності та незалежності нашої держави з вимогою відставки Саші Боровика з обійманої посади, позбавлення його громадянства та якнайшвидшого видворення з території України. Таке рішення буде правильним і з боку депутатів, і з боку президента. Адже люди, що абсолютно не усвідомлюють цінності та значення українських національних символів, не гідні називатися громадянами нашої країни... Тому коли завтра під цією постановою підпишеться вся Верховна Рада, дуже сподіваюся, що президент відреагує негайно і викине Сашу Боровика з нашої держави, змусивши сповна відповісти за його вчинки", - написав Є.Дейдей.

Він також оприлюднив на своїй сторінці у Facebook скан проекту постанови, під якою підписалися близько 40 народних депутатів.

У свою чергу С.Боровик на своїй сторінці у Facebook у відповідь на цю ініціативу депутатів написав: "Насамперед, між нами юристами, ніхто не може позбавити народженого українця українського громадянства. Що стосується картини, яку до мене якось причепили, - я не маю нічого спільного з цією роботою... Я запитав організаторів, що це була за картина, яка так зворушила частину суспільства, вони мені пояснили, що це був їхній протест проти того, що в Одеський мерії під українськими прапорами засіли лицемірні бандити", - додав С.Боровик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА