09:47 14.04.2016

У комітеті ВР з охорони здоров'я назвали своїх трьох кандидатів на посаду глави МОЗ

2 хв читати
У комітеті ВР з охорони здоров'я назвали своїх трьох кандидатів на посаду глави МОЗ

Голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Олег Мусій заявляє, що з усіх кандидатур на посаду міністра охорони здоров'я наразі розглядаються лише заступники міністра Віктор Шафранський та Роман Ілик, а також директор Інституту серця Борис Тодуров, при цьому він надає перевагу іншим кандидатам - главам департаментів охорони здоров'я Вінницької, Дніпропетровської і Полтавської областей.

"З усіх запропонованих кандидатур залишилося кілька: зокрема заступник міністра Шафранський, заступник міністра Ілик і директор Інституту серця Тодоров", - повідомив журналістам у середу голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, народний депутат Олег Мусій.

За його словами, зобов'язання з реформування системи охорони здоров'я взяв на себе комітет з питань охорони здоров'я Верховної Ради. "Я вважаю, що зараз би оптимальним варіантом було призначити міністра, який відповідатиме за поточний стан справ. А реформи ми будемо робити з комітетом самі, відповідні закони вже готові, нам міністр для цього не потрібен",

"Я вважаю, що парламент несе зобов'язання щодо впровадження реформ через зміни до законодавства", – сказав О. Мусій.

Відповідаючи на запитання про те, кого він може порекомендувати на посаду міністрів, парламентарій зазначив, що, на його думку, найбільш вдалою кандидатурою було б призначення главою відомства нинішнього глави департаменту охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігоря Ващенюка. "Я вважаю, що це досвідчена кандидатура, у якого 10 років досвіду керівництва департаментом охорони здоров'я області, він є наймолодшим керівником департаменту, у нього західна освіта, знаю його по роботі в міністерстві – це був один з найкращих фахівців обласного рівня", - сказав О. Мусій.

Другою кандидатурою він назвав керівника департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Македонського, а третьою кандидатурою - директора департаменту охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації Віктора Лисака. "Усі ці люди не втручатимуться в реформування, а займатимуться порятунком поточної ситуації, тому що вона катастрофічна і критична", – додав О. Мусій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА