13:15 16.04.2016

Кістяком Міністерства з тимчасово окупованих територій і переселенців стане штат Агентства з відновлення Донбасу – Черниш

3 хв читати
Кістяком Міністерства з тимчасово окупованих територій і переселенців стане штат Агентства з відновлення Донбасу – Черниш

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш запевняє, що новостворене відомство приступить до роботи максимально оперативно, до складу міністерства увійде штат очолюваного ним раніше Агентства з відновлення Донбасу.

"Його кістяк - це штат Агентства. Ми одразу почнемо працювати і поступово нарощуватимемо потужність. Безумовно, виходячи з того, що з 1 травня набуде чинності закон про державну службу. Там чітко описано процедуру - створення позиції держсекретаря, кадрових конкурсів тощо. Будемо діяти оперативно", - розповів В.Черниш в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Відповідаючи на запитання про те, що 14 квітня Агентство з відновлення Донбасу автоматично стало міністерством, він зауважив: "У якомусь сенсі, так. Плюс Крим. Плюс непідконтрольні території. Плюс лінія розмежування. Плюс гуманітарна складова. Плюс переселенці. Тобто комплекс проблем і завдань, за якими потрібно оперативно формувати чітку державну позицію, стратегію, вибудовувати політику і кожного дня тримати руку на пульсі".

За словами В.Черниша, спектр завдань майбутнього міністерства такий широкий, що ймовірні "абсолютно логічні перетини" не з одним, а практично з усіма віце-прем'єрами і міністрами.

Він висловив думку, що держава зобов'язана чітко визначити позицію щодо окупованих та непідконтрольних територій, а також до людей, що залишилися там.

"У нас є закон про засади зовнішньої та внутрішньої політики. Але, уявіть собі, там досі немає жодної згадки про ситуацію в країні. Тобто основ політики щодо окупованих, непідконтрольних, а також наших територій, що перебувають у зоні проведення АТО, в законі немає", - дивується міністр.

Стосовно питання повноважень щодо внутрішньо переміщених осіб, В.Черниш сказав: "Це вирішуватиме Кабмін. До теперішнього моменту ключова функція в частині соціальних виплат і більшості програм переселенцям була у Мінсоцполітики. І якщо єдина соціальна платформа за проектом Світового банку Міністерством соціальної політики все-таки буде створена, якщо вона буде побудована правильно, якщо ми візьмемо у цьому участь, а Мінфін проведе якісний відсів шахраїв і "мертвих душ", то не принципово, хто буде держателем Єдиного реєстру переселенців".

"Ми ж займемося концентрацією і координацією всіх зусиль, пов'язаних із переселенцями, їх забезпеченням, інтеграцією у громади, створенням конкретних державних програм, пов'язаних із житлом і створенням робочих місць", - додав він.

Щодо освоєння і контролю коштів В.Черниш зазначив: "Ще в рамках Агентства ми опрацювали абсолютно прозорі європейські механізми освоєння коштів, які дають змогу: а) швидко залучати кошти; б) створити систему контролю за рухом коштів на всіх етапах; в) ефективно їх витрачати".

Крім того, за словами міністра, триває розробка програми, яка дала б змогу звести всі витрати і звіти в єдину карту, переглянути яку можна буде в режимі онлайн.

"Ще один реальний механізм залучення коштів - мультитрастовий фонд, над яким теж б'ємося доволі давно. Уряд вже імплементував нашу ініціативу. Чекаємо відповіді від Світового банку і ООН на офіційний запит України", - повідомив він.

Як відомо, 14 квітня Верховна Рада відправила уряд Арсенія Яценюка у відставку, призначила Володимира Гройсмана прем'єр-міністром і затвердила склад нового Кабінету Міністрів. З'явилися нові посади в уряді, зокрема, міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА