16:54 20.04.2016

Українська сторона констатує "певний прогрес" у справі звільнення Савченко та її повернення до України

2 хв читати
Українська сторона констатує "певний прогрес" у справі звільнення Савченко та її повернення до України

Українська сторона Тристоронньої контактної групи в Мінську (Білорусь) констатує "певний прогрес" у справі визволення української льотчиці, народного депутата Надії Савченко і її повернення в Україну, повідомила прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"У Мінську завершилася сьогоднішня зустріч Тристоронньої контактної групи", - написала Д. Оліфер на своїй сторінці у Facebook після завершення засідання Тристоронньої контактної групи у середу.

Вона зазначила, що звільнення незаконно утримуваних осіб є головною темою цієї зустрічі в Мінську.

"Напередодні Великодня Україна очікує звільнення 25 заручників 25, які перебувають на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Ми з нетерпінням очікуємо, що люди, нарешті, зможуть повернутися до своїх родин", - повідомила Д. Оліфер.

"Ми також можемо констатувати певний прогрес у справі визволення нашої льотчиці Надії Савченко і очікуємо її повернення до України", - написала вона.

Прес-секретар Л. Кучми також зазначила, що постійні обстріли з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей залишаються головною проблемою.

"Під час продовження бойових дій неможливо рухатися вперед у вирішенні всіх інших питань – політичних, гуманітарних, соціально-економічних. Зокрема, неможливо відновити роботу пішохідного пункту пропуску через лінію дотику в Станиці Луганській, що був закритий через систематичні обстріли цього КПВВ представниками окремих районів Луганської області. Доки триває обстріл, неможливий прогрес у вирішенні політичних питань. Вибори на Донбасі можуть відбутися після припинення вогню, виведення іноземних військових підрозділів, відновлення контролю за українсько-російським кордоном, за участю українських партій і українських ЗМІ", - зазначила Д. Оліфер.

Також, за її словами, через постійні обстріліи сапери не можуть завершити роботи з розмінування на половині з 12 узгоджених ділянок, що розташовані як уздовж лінії зіткнення, так на самій лінії зіткнення.

Д. Оліфер також зазначила, що українська сторона серйозно занепокоєна загрозами на адресу спостерігачів СММ ОБСЄ з боку представників ОРДЛО. "Безпека інспекторів СММ ОБСЄ є важливою складовою процесу виконання Мінських угод", - наголосила вона.

"Напередодні святкування 9 травня ми застерігаємо представників окремих районів Донецької та Луганської областей: проведення т. зв. параду військової техніки в Донецьку буде прямим і грубим порушенням Мінських угод", - написала вона.

Д. Оліфер наголосила, що згідно з Мінськими домовленостями все озброєння має бути відведено з лінії зіткнення в місця постійної дислокації. "І цей відвід повинен бути підтверджений співробітниками СММ ОБСЄ", - зазначила вона.

Як повідомлялося, представник України в Тристоронній контактній групі, другий президент України Леонід Кучма брав участь у роботі групи в Мінську в середу, 20 квітня, у режимі скайп-конференції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА