19:45 20.04.2016

Новий уряд зробить усе, щоб прискорити отримання Україною безвізового режиму з ЄС - Гройсман

2 хв читати
Новий уряд зробить усе, щоб прискорити отримання Україною безвізового режиму з ЄС - Гройсман

Новий український уряд зробить усе від нього залежне, щоб прискорити отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Добрі новини! Єврокомісія подала законодавчу пропозицію щодо безвізового режиму для України. Приблизно місяць тому було непросте голосування у Верховній Раді, але ми тоді змогли провести усі необхідні закони. Були ті, хто намагався зірвати це голосування. Були скептики, які говорили, що все одно ми не отримаємо позитивного рішення з боку Євросоюзу. Але сьогодні наші партнери оприлюднили висновок, яким підтвердили, що Україна виконала необхідні умови і досягла прогресу в реформах", - написав В.Гройсман на своїй сторінці у Facebook у середу.

"Тепер рішення за Європарламентом. На шляху до безвізу з ЄС Україна продовжить кропітку дипломатичну роботу, і новий уряд зробить все від нього залежне, щоб пришвидшити цей процес і в короткий термін спростити поїздки до ЄС для українців", - написав В.Гройсман.

Як повідомлялося, 20 квітня Європейська Комісія запропонувала Європарламенту та Раді Європейського Союзу скасувати візи для громадян України.

"Комісія зобов'язалася запровадити безвізовий режим для подорожей на короткий термін до Європейського Союзу громадянам України, які мають біометричні паспорти, оскільки всі цільові показники, встановлені в ПДВЛ (план дій щодо візової лібералізації - ІФ), були виконані українським урядом", - йдеться в документі з пропозицією про скасування віз для українців.

За інформацією Єврокомісії, після того, як відповідну пропозицію буде затверджено Європарламентом та Радою ЄС, громадянам України з біометричними паспортами більше не знадобляться візи для короткострокового перебування до 90 днів у Шенгенській зоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА