15:33 22.04.2016

Законопроект 4469 передбачає можливість заочного проведення слідства над Януковичем

2 хв читати
Законопроект 4469 передбачає можливість заочного проведення слідства над Януковичем

Законопроект №4469 щодо діяльності Генеральної прокуратури і Державного бюро розслідування передбачає можливість заочного слідства над колишнім президентом України Віктором Януковичем і його оточенням, заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Максим Курячий.

"Генеральна прокуратура перетворила боротьбу з корупцією на прибутковий бізнес. З цим потрібно покінчити. Саме тому за ініціативи народних депутатів фракції "Блок Петра Порошенка" був підготовлений законопроект №4469. Цей закон має на меті реформувати систему прокуратури", - заявив М.Курячий журналістам в перерві засідання Верховної Ради в п'ятницю, повідомляє прес-служба БПП.

Народний депутат наголосив, що законопроект №4469 передбачає можливість заочного проведення слідства над колишнім президентом України Віктором Януковичем і його оточенням, яке зараз заблоковане через рішення Інтерполу зняти їх з міжнародного розшуку.

"Також закон надає можливість залучення на посаді прокурорів людей не з системи, без 10-річного досвіду роботи в органах прокуратури. Передбачено і відстрочення створення органів самоврядування прокуратури на декілька років, поки не буде очищений цей орган влади. У законопроект ми заклали і можливість продовження розслідування в прокуратурі низки справ до остаточного створення Державного бюро розслідувань", - заявив М.Курячий.

Як повідомлялося, 21 квітня Рада не змогла включити до порядку денного законопроект № 4469 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури і Державного бюро розслідування".

Законопроект №4469, що розширює коло осіб, які можуть претендувати на посаду генерального прокурора України, було внесене до українського парламенту 19 квітня. Його автором є народні депутати України від фракції "Блок Петра Порошенка" Руслан Князевич і Сергій Алексєєв.

Кандидатура Ю.Луценко обговорюється серед можливих кандидатів на посаду генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА