11:14 29.04.2016

Комітет порятунку свободи слова вимагає від Порошенка, Гройсмана та Парубія зупинити тиск на Шустера та його телеканал

2 хв читати
Комітет порятунку свободи слова вимагає від Порошенка, Гройсмана та Парубія зупинити тиск на Шустера та його телеканал

Комітет порятунку свободи слова вимагає від президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера Верховної Ради України Андрія Парубія припинити тиск на телеканал 3s.tv журналіста Савіка Шустера та дозволити йому працювати в Україні.

"Ми створили Комітет порятунку свободи слова, куди входять журналісти, громадські діячі, депутати... Ми апелюємо до влади та вимагаємо від перших осіб держави – президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та спікера парламенту Андрія Парубія – вжити всіх можливих заходів, щоб припинити тиск на канал 3s.tv Савіка Шустера, відновити його законні права на роботу", - йдеться в заяві Комітету свободи слова, оприлюдненій на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

За словами С.Шустера, йому як журналісту дуже неприємно бути в ситуації громадського діяча, "тому що це не зовсім його робота". "Але обставини такі, що треба робити і те, і інше", - переконаний журналіст.

"Те, що з нами сталося, - це сигнал і симптом. Позбавлення дозволу на роботу було здійснено з порушенням усіх законів України. Призупинення цього рішення, на мій погляд, - це як припинення вогню. Чи готується влада до нової атаки? А нам потрібно точно готуватися до нової оборони", - заявив С.Шустер.

Під час зачитування заяви на прес-конференції були журналіст С.Шустер, керівник проекту Insider Сергій Щербина, народний депутат Світлана Заліщук, голова громадської організації "Антикорупційний рух" Валентин Наливайченко, колишній народний депутат Єгор Фірсов, Герой України Степан Хмара та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА