15:39 06.05.2016

До Києва не надходила офіційна інформація про начебто затримання Ставицького в Ізраїлі

2 хв читати

У Генеральній прокуратурі України поки що немає офіційної інформації щодо затримання в Ізраїлі екс-міністра палива та енергетики України Едуарда Ставицького.

"У нас наразі немає підтвердження цієї інформації", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк у п'ятницю.

При цьому він поінформував, що органи прокуратури України звернулися в український Інтерпол, щоб ті за своїми каналами зв'язалися з ізраїльськими колегами й отримали необхідну інформацію.

У свою чергу директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив журналістам: "Якихось офіційних коментарів від ізраїльської сторони в МВС немає".

Обізнане джерело повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що Е.Ставицького обшукували раніше, а офіційного підтвердження про його затримання в Ізраїлі дійсно поки що немає. "Скажу точно, що обшук у Ставицького відбувся ще кілька тижнів тому. Тоді в нього знайшли багато грошей, походження яких він не зміг пояснити", - повідомив співрозмовник агентства.

У Міністерстві закордонних справ України офіційної інформації про затримання Е.Ставицького поки що не мають.

При цьому в посольстві України в Ізраїлі агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що раніше Генпрокуратура України відправляла запит до правоохоронних служб Ізраїлю на арешт та відправку Е.Ставицького в Україну.

Сам Е.Ставицький в ефірі телеканалу "112. Україна" під час включення з Тель-Авіва (Ізраїль) заявив, що інформація про його затримання в Ізраїлі та проведенні в нього обшуків недостовірна: " Це просто фейкова інформація. (...)Я вважаю, що те, що відбувається останніми тижнями з моєю сім'єю та мною, це просто тиск із метою, як я вже говорив раніше, шантажу та використання моєї так званої справи в корисливих інтересах особами, які зараз борються за крісло генерального прокурора".

На уточнювальне запитання, чи відбувалися в нього обшуки в п'ятницю або раніше, він сказав: "Стосовно справи, яка здійснюється проти мене, ніякі процесуальні дії не ведуться".

У п'ятницю українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомили, що Е.Ставицький був затриманий в Ізраїлі силами служби безпеки цієї країни під час спроби вилетіти до РФ під ім'ям громадянина Ізраїлю Натана Розенберга. Після цього у нього вдома було проведено обшук, під час якого було вилучено закордонні паспорти, велику суму готівки, годинник та коштовності.

Як повідомлялося, 24 березня 2014 року Генеральна прокуратура оголосила Е.Ставицького в розшук. Екс-чиновника підозрюють у розкраданні коштів в особливо великих розмірах.

4 серпня на сайті Інтерполу з'явилася інформація, що Е.Ставицького оголошено в розшук за лінією організації. Згідно з інформацією, Україна розшукує Е.Ставицького за обвинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА