12:28 11.05.2016

ВР закликала світову спільноту визнати депортацію кримських татар 1944 р. геноцидом

2 хв читати
ВР закликала світову спільноту визнати депортацію кримських татар 1944 р. геноцидом

Верховна Рада України звернулося до міжнародної спільноти із закликом засудити дії окупаційної влади Російської Федерації, спрямовані на заборону меджлісу кримськотатарського народу на території півострова, і закликає визнати депортацію кримських татар з Криму 1944 року геноцидом кримськотатарського народу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на ранковому пленарному засіданні в середу звернення Верховної Ради до ООН, Європейського парламенту, ПАРЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, світовим лідерам і усім членам міжнародного спільноти про вшановування жертв геноциду кримськотатарського народу і засудження порушень Російською Федерацією прав і свобод кримськотатарського народу підтримали 240 народних депутатів.

Верховна Рада вимагає від Російської Федерації негайно припинити політику, спрямовану на порушення прав людини і свобод громадянина в Криму як невіддільній частині суверенної території України, зокрема прав кримських татар як корінного народу України.

Верховна Рада заявляє, що системний тиск на кримськотатарський народ, репресії громадян України за національною ознакою, організація етнічно і політично мотивованих переслідувань кримських татар, їхніх органів, таких як меджліс і курултай кримськотатарського народу, на тимчасово окупованій території України з боку державних органів Російської Федерації є свідомою політикою етноциду кримськотатарського народу.

Парламент звертається до міжнародної спільноти із закликом засудити дії окупаційної влади Російської Федерації, спрямовані на заборону меджлісу кримськотатарського народу на території півострова, і закликає усіх світових лідерів і визнаних громадських діячів докласти зусиль для захисту кримських татар від дискримінації і переслідувань з боку Російської Федерації.

Верховна Рада закликала міжнародну спільноту визнати депортацію з Криму кримських татар в 1944 році геноцидом кримськотатарського народу. Парламент звертається до усіх держав світу і міжнародних організацій і інститутів із закликом приєднатися 18 травня, в день пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, до вшанування пам'яті безневинних жертв злочинної депортації кримськотатарського народу, здійсненої комуністичним тоталітарним режимом, а також жертв протиправних дій російської окупаційної влади.

Верховна Рада закликає міжнародну спільноту сприяти притягненню до відповідальності усіх винних в окупації і протиправній анексії Криму та системних і широкомасштабних порушеннях прав людини на українській окупованій території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА