17:08 13.05.2016

Кабінет Міністрів не має підтримки парламентської більшості - нардеп Льовочкіна

2 хв читати
Кабінет Міністрів не має підтримки парламентської більшості - нардеп Льовочкіна

На зустрічі українських парламентаріїв з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунтом обговорювався процес реформ в Україні та виконання Мінських угод з метою врегулювання конфлікту на Донбасі, розповіла народний депутат фракції Опозиційного блоку, перший заступник голови постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Юлія Льовочкіна.

"Педро Аграмунт звернув увагу коаліції, що досягнення миру і проведення реформ життєво необхідні для України. Українська влада не повинна змішувати питання конфлікту з Російською Федерацією, і окупованих територій - з питанням проведення внутрішніх реформ у країні. Вона зобов'язана нарешті перейти від декларацій до справи та всерйоз зайнятися цими реформами, оскільки цю роботу замість України ніхто не виконає ", - прокоментувала Ю.Льовочкіна заяву європейського політика після зустрічі.

Як повідомляється на офіційному сайті "Опозиційного блоку", за її словами, представники провладних політичних сил на цій зустрічі запевняли президента ПАРЄ в тому, що реформи проводитимуться, а Мінські угоди - виконуватимуться.

При цьому Ю.Льовочкіна під час свого виступу зазначила, що нинішній склад Кабінету Міністрів не має підтримки парламентської більшості. "Це підтверджує робота Верховної Ради в останні тижні, коли спікер змушений закривати засідання парламенту завчасно, тому що для ухвалення рішень не вистачає голосів у залі", - зазначила вона.

Крім того, Ю.Льовочкіна порушила питання економічної та політичної блокади непідконтрольних територій, відсутність поставок води і електроенергії до Криму, процес люстрації. "Процес люстрації порушує демократичні принципи в Україні. Цей процес має ґрунтуватися на індивідуальності провини та її доведенності в суді. Влада обіцяла внести необхідні зміни до закону України "Про очищення влади", але минув уже рік і, незважаючи на рекомендації Венеціанської комісії, люстраційне законодавство досі не приведено у відповідність з європейськими нормами і принципами", - наголосила парламентарій.

"Я очікую, що президент ПАРЄ і далі триматиме в полі зору озвучені на зустрічі питання і проблеми, та реагувати на них", - резюмувала Ю.Льовочкіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА